Pistă greșită și agenda falsă în consultările cu fracțiunile – Cronica zilei

Consultările cu fracțiunile parlamentare este o mimare de a promova o decizie prestabilită, iar politicienii prin declarații după întrevedere, au folosit prilejul de a transmite un mesaj electorale. Slusari deja presupune că reprezentanții Guvernului în teritoriu lucrează la falsificarea alegerile parlamentare anticipate.

E clar că trucurile juridice fac parte din manevrele politicienilor. Asemenea exponenți de politicieni nu mai pot reprezenta cetățenii. Dar atât timp cât nu va aparea o voce mai convingătoare, precum că acești băiețandri se joacă de-a țara în bunghi, atât timp lor le va reuși.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Au făcut campanie electorală pe demisia Guvernului, apoi, acum când li s-a oferit posibilitatea să guverneze, din lipsă de capacități să gestioneze trebuirile țării, ei vorbesc de anticipate.

Cum poți să-i pui la muncă asemenea oameni, dacă ei tot timpul vor căuta vinovatul. Asemenea politicieni sunt fără responsabilitate, buni de intrigi și nu pot să le încredințezi grijile oamenilor sau să le mai pui povara să ajute oamenii.

Au legat problemele țării de gardul preșidenției, iar după ce au sărit gardul, vor veni cândva cu un Guvern format din consilierii prezidențiali. Tupeiști și obraznici acești tineri politicieni deputați – foarte repede s-au adaptat la mesaje pe placul cetățenilor doar ca să ajungă în funcții, iar când e vorba de responsabilitate, găsesc argumente să dea vina pe alții. Alții însă, nu prea au replică, pentru că ar trebuie să devii ca ei, chiar mai tupeiști.

PSRM declară că toate deciziile îi aparțin președintei.

Declaratiile de presa ale deputatilor socialisti, dupa consultarile cu Maia Sandu privind alegerile parlamentare anticipate: “Daca doamna presedinte nu mai are intrebari, noi am plecat”

După câteva minute de consultări cu președintele Republicii Moldova, deputații fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor au declarat că din acest moment, toate deciziile îi aparțin președintei.
„În cazul în care dumneaei are o candidatură pentru funcția de prim-ministru, noi o vom analiza, vom examina programul Guvernului și decizia ne va aparține”, a declarat liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță.

Deputații socialiști au reiterat poziția lor. Aceștia pledează în continuare pentru dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor anticipate.

„Am spus că noi pledăm pentru alegeri anticipate. Dacă doamna președintă nu are alte întrebări, noi am plecat. La această etapă negocierile s-au finalizat. Toate deciziile aparțin acum președintei. Ea este principalul moderator al acestui proces”, a declarat Furculiță.

Cei de la PAS au insistat

Guvernul a dat bir cu fugiții și a aplicat tactica pământului pârjolit”. Declarația a fost făcută de liderul fracțiunii parlamentare a Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, după consultările cu președintele Republicii Moldova, Maia SanduPAS anunță că va solicita opinia Curții Constituționale referitor la autodizolvarea Parlamentului. În același timp, deputații fracțiunii afirmă că Guvernul Chicu „a dat bir cu fugiții”

Cei de la PAS au insistat că vor vota „doar un premier propus de către un nou Parlament, ligitim și reprezentativ” și că varianta unui „Guvern tranzitoriu” nu face nimic altceva decât să „blocheze desfășurarea alegerilor anticipate”. Potrivit președintelui interimar al PAS, Igor Grosu, cea mai rapidă variantă de a desfășura alegerile anticipate ar fi în cazul dizolvării Parlamentului la 17 martie, în situația în care Legislativul nu se mai reunește sau nu votează legi până atunciIgor Grosu a menționat că în cadrul consultărilor nu s-a discutat despre desemnarea unui premier interimar. „Nu au fost niciun fel de propuneri. Noi nu am propus, pentru că optăm pentru alegeri anticipate. Orice discuții despre un Guvern anticriză duce amânarea alegerilor anticipate, este o capcană”, a explicat deputatul Igor Grosu

Orice Guvern „de salvare națională”, o să se transforme într-un Guvern de salvare a „culiocarilor” din Parlament Fracțiunea PAS, după discuțiile cu Maia Sandu: Nu propunem pe nimeni ca premier. Vom cere părerea CC referitor la opțiunea auto-dizolvării Parlamentului „Am constat că Guvernul a fugit de responsabilitate, nu că ar fi fost o situație tare bună, dar au avut grijă să dezerteze și să aplice tactica pământului pârjolit. În domeniul Sănătății, care este o prioritate, înainte de a-și da demisia – au demis toți secretarii de stat. Au creat condiții și mai proaste pentru remedierea situației pandemice.

Slusari „Ne dorim cât mai repede alegeri anticipate”

Potrivit lui Alexandru Slusari, președintele fracțiunii parlamentare a Platformei DA, Republica Moldova „va rămâne sub controlul lui Igor Dodon în următoarele 6 luni” și „unor persoane toxice în Guvernul interimar, cum ar fi Voicu sau Gaiciuc”. „Ne dorim cât mai repede alegeri anticipate. Dar trebuie să vedem care sunt riscurile desfășurării anticipatelor cu un Guvern interimar format din oamenii lui Igor Dodon. Cu poliția lui Voicu și cu prim-ministru interimar Gaiciuc vom avea o mare problemă în organizarea alegerilor anticipate libere și corecte”, a declarat Alexandru Slusari. „Este o bătaie de joc dacă Gaiciuc va deveni premier interimar. Este clar că socialiștii au tactica de a provoca un haos și, prin intermediul propagandei, de a da vina pe partidele proeuropene”, a continuat deputatul În același timp, am discutat despre un șir de riscuri, de probleme ce țin de gestionarea crizelor din țară legate, inclusiv, și de sabotajul din partea fostei guvernări. Am discutat despre riscurile legate de situația macro-financiară, bugetară, administrarea crizei pandemice și problemele agricultorilor”, a adăugat Alexandru Slusari. https://bit.ly/2WNFXJ5

„Noi categoric nu propunem candidatura la funcția de prim-ministru. Nu participăm la nicio coaliție în cadrul acestui Parlament. Rămâne la discreția doamnei Sandu să analizeze tot ce am spus noi, toate riscurile, dar i să vină cu soluții”, a conchis Slusari. https://bit.ly/37QgTY5 „Probabilitatea organizării alegerilor anticipate de către un guvern incomplet și cu atribuții foarte limitate, dar cu poliția subordonată lui Voicu și cu prim-ministru Gaiciuc, mai mulți delegați ai PSRM în teritoriu care se transformă în agenți electorali și putem să ne așteptăm la coruperea masivă a alegătorilor”, a declarat Slusari

Filip „Întotdeauna suntem gata de scrutin”

„Poziția Partidului Democrat este că trebuie să elaborăm un plan anticriză din trei puncte: criza pandemică, criza economică și organizarea alegerilor anticipate. Și să vedem o echipă care poate pune în aplicare acest plan”, a declarat Filip. El a spus că pentru PD „un scrutin anticipat nu este o problemă”, dar că, în același timp, „alegerile anticipate nici nu reprezintă o prioritate”. Președintele PD-ului a mai spus că nu s-a discutat despre posibilitatea formării unui nou Guvern, dar că formațiunea pe care o conduce este „gata să-și aducă aportul” dacă va fi solicitată în acest sens. https://bit.ly/34MZehW “Chem toți politicienii, prioritar, să ne gândim ce se întâmplă în R. Moldova până la alegeri parlamentare anticipate.”, „Întotdeauna suntem gata de scrutin. Este partidul cu cea mai dezvoltată structură în teritoriu și pentru noi nu reprezintă un pericol alegerile parlamentare anticipate”, a argumentat politicianul. https://bit.ly/3mS93RV

Violeta Ivanov. ”Avem nevoie de un guvern profesionist”

Fracțiunea Partidului „ȘOR” este gata să propună un candidat la funcția de prim-ministru al țării. „Am reiterat poziția noastră fermă cu privire la alegerile anticipate. Noi suntem gata, suntem pregătiți, însă suntem o platformă destul de responsabilă și înțelegem ce ar însemna că mergem acum în alegeri anticipate, când situația este complicată, când suntem pe marginea prăpastiei, când avem o criză pandemică, o criză în agricultură… Avem nevoie de un guvern profesionist și responsabil până la alegeri. Noi suntem gata să ne asumăm responsabilitatea politică, pentru a veni cu un guvern responsabili și competent, cu un prim-ministru”, a declarat Violeta Ivanov.
„Noi suntem prima formațiune și ca de obicei Ilan Șor, Partidul „ȘOR” și echipa din Platforma „Pentru Moldova” este prima care este gata să ne asumăm responsabilitatea într-o situație foarte complicată din țară. Nu ne ascundem de responsabilitate, suntem echipa care știe să administreze localitățile și vom fi buni administratori ai țării”, a declarat deputata Marina Tauber

Declarațiile Maiei Sandu în urma consultărilor cu formațiunile politice

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a venit cu primele declarații după consultările cu fracțiunile și grupurile parlamentare, transmite Telegraph.md
Astfel, șeful statului afirmă că nici o fracțiune nu își asumă deschis că face parte din vreo majoritate, respectiv să poată susține un Guvern. Totodată, Sandu spune că toți își doresc alegeri anticipate, cu anumite nuanțe „În scurt timp voi veni cu propunerea, soluția care o văd eu care să ne scoată din impasul politic și economic”, a mai spus Sandu.

Președintele a declarat că va veni în scurt timp cu o propunere, după părerea sa cea mai bună pentru a ieși din impasul politic și economic în care se află țara noastră, fără a oferi ănsă prea mute detalii. Ulterior, după ce a fost întrebată de mai multe ori ce exact va propune, Maia Sandu a lăsat să se înțeleagă că în următoarele zile va propune un candidat pentru funcția de prim-ministru.
„Au fost mai puține propuneri concrete pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Voi veni în câteva zile cu această propunere”, a mai spus Maia Sandu.


BONUS

Ala Nemerenco: președinția de la Chișinău încearcă să obțină în regim de urgență vaccinuri anti COVID-19 Deci mâine Klaus Iohannis vine cu noutatea – in ianuarie România va împărți frățește vaccinul cu Moldova.

Deputatul PSD Alexandru Rafila (a auzit el ceva și) propune ca România, în semn de solidaritate, să doneze o cantitate de vaccin anti-COVID Republicii Moldova „Controlul pandemiei COVID-19 reprezintă o prioritate pentru toate statele din Regiunea Europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi deocamdată doar statele membre ale UE au acces la vaccinuri. Consider că ar fi un semn de solidaritate din partea României să doneze o cantitate de vaccin fraţilor noştri din Republica Moldova, pentru a asigura protecţia personalului medical implicat în îngrijirea pacienţilor”, a scris Rafila, pe Facebook.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ion Chicu: Faptul că a apărut reprezentantul PAS, nu înseamnă că noi trebuie să renunțăm

Ion Chicu sugerează că Maia Sandu i-a interzis lui Mazeiks - Ambasadorul UE, să participe la evenimentul de duminică. Ea a depus toate eforturile să minimizeze importanța evenimentului și a disponibilității partidelor de a coopera, mai spune Ion Chicu, președintele PDCM. Noi tot timpul am...

ALARMANT: În Moldova decesele au depășit nașterile cu aproape 10.000 de persoane

Natalitatea scăzută și majorarea numărului de decese au dus la o inversare demografică semnificativă în Republica Moldova în 2023. Anul trecut, decesele au depășit cu aproape 10.000 numărul de nașteri, arată datele Biroului Național de Statistică (BNS). Mai exact, au fost înregistrate 33,7 mii de...

Horoscop 28 mai – zodia care are de luat o decizie care îi poate schimba viața

Horoscop 28 mai - o zi cu revelații. Ies la iveală lucruri, situații care ne pot scoate din impas, apar și oameni care pot repara o relație care n-a mai mers și să ne redresăm din mai multe puncte de Vedere. GEMENI Vești bune de prin...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica