Ion Chicu: Ministerele rămân totalmente funcționale și cu oameni foarte responsabili

Premierul Ion Chicu a venit cu o reacție la declarațiile politicienilor care declară că Guvenul nu este funcțional și că e un blocaj în instituțiile statului.

”Atest că tot mai mulți politicieni, inclusiv foști colegi miniștri (care știu despre activitatea guvernului cu mult mai multe decât un Litvinenco sau un Grosu, ) vin cu scenarii apocaliptice privind situația în țară, care ar urma să fie pînă la alegerile parlamentare anticipate din mai.

Lăsați specialiștii de acolo să lucreze și nu panicați societatea

Stimați politicieni. Vă rog mult, nu duceți oamenii în eroare și nu isterizați societatea. Activitatea cotidiană și administrarea lucrurilor pe domeniile de responsabilitate o asigură oamenii din ministere și instituții. Plecarea unui prim-ministru sau a unui ministru nu înseamnă blocarea activității ministerului/instituției. Anume un asemenea model am încercat să implementăm pe durata mandatului și sunt absolut sigur, că am reușit. Ministerele rămân totalmente funcționale și cu oameni foarte responsabili. Lăsați specialiștii de acolo să lucreze și nu panicați societatea – asta voturi suplimentare la alegeri n-o să vă aducă.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Toate instituțiile guvernamentale vor funcționa la capacitate maximă (în condițiile statutului de guvern în exercițiu, evident). Dacă alegerile parlamentare vor avea loc în luna mai și un guvern nou va fi instalat pînâ la 1 iulie 2021, situația bugetar-fiscală va fi una stabilă, fără riscuri majore. Bineînțeles, dacă oamenii din ministere vor fi lăsați să muncească și nu vor fi ”cărați cu caravana” prin campanii electorale, ca altădată.

Vă rog, manifestați respect față de specialiștii din ministere și nu speriați lumea, stimați politicieni.” notează Ion Chicu într-o postare pe Facebook

Premierul Ion Chicu organizează o conferință de presă

Amintim că Prim-ministrul Ion Chicu a anunțat despre îndeplinirea cu succes a cifrei veniturilor anuale pentru anul 2020 colectate din impozite și taxe de către FISC și Vamă: „La moment, deja avem o supraîndeplinire la veniturile colectate cu circa 800 milioane de lei. Considerăm că în următoarele două zile această cifră va ajunge la circa 1,2 miliarde de lei.

”În acest context, șeful Guvernului a adus mulțumiri agenților economici și cetățenilor responsabili care prin achitările făcute lunar contribuie la Bugetul de Stat.

Premierul Ion Chicu, împreună cu Sergiu Pușcuța, Viceprim-ministru, Ministru al Finanţelor, Viorica Dumbrăveanu, Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Anatol Usatîi, Ministru al Economiei şi Infrastructurii vor veni cu informații ample despre executarea bugetului, situația macro-economică și socială din țară în cadrul unei conferințe de presă care va avea loc joi, 31 decembrie, ora 10:00 în sediul Guvernului, sala de la etajul I, intrarea din str. Pușkin.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Horoscop 18 mai – zodia care va avea parte de o surpriză plăcută

Horoscop 18 mai - o zi cu bucurie. O să ne facem drum prin împrejurimi, poate chiar mai departe de casă, c-or fi oameni care ne așteaptă și o să consolidăm relațiile, atât cele de afaceri, cât și personale. TAUR Poate ați chemat niște prieteni pe...

Valeriu Ostalep: „Populația Republicii Moldova nu vrea să lupte cu nimeni”

Întreaga populație a Moldovei nu vrea să lupte cu nimeni și este îngrijorată de declarațiile militariste ale autorităților. Drept urmare, ei sînt nevoiți să scoată din țară copiii de 16-17 ani, pentru ca aceștia să nu fie nevoiți să lupte mai tîrziu. O astfel de opinie...

VIDEO: Iurie Mărgineanu: Dragalin ar porni dosare de corupție și împotriva actualei puteri, dar nu i se permite

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, ar vrea să investigheze anumite dosare de rezonanță, precum licitația de la aeroport, drumul Leova-Bumbăta și altele, dar acest lucru nu i se permite. De această părere este avocatul Iurie Mărgineanu, care susține că, în PAS, există „persoane care sunt...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica