Judecătoarea Viorica Puica s-a lăsat folosită de către Președinte

Fadei Nagacevschi vine cu o reacție referitor la înlocuirea membrilor Comisiei de concurs pentru selectarea judecătorului la CEDO din partea RM, comunic următoarele:

  1. Conform prevederilor Regulamentului autoritățile și organizațiile responsabile vor desemna membrii în Comisia pentru selectarea candidaților la postul de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului până la 10 decembrie 2020.
  2. Regulamentul nu prevede posibilitatea retragerii unui membru de către autoritățile și organizațiile responsabile.
  3. Doar membrul poate decide să se retragă din cadrul Comisiei.
  4. Adresarea Președintelui Republicii Moldova va fi pusă în discuție în cadrul ședinței Comisiei din 22 ianuarie 2021 pentru a decide, dacă, în mod excepțional, putem accepta încă un membru (doamna judecător, Viorica Puica) desemnat de către Președintele RM.

Sper foarte mult că, nimeni nu este interesat să obstrucționeze/discrediteze activitatea Comisiei, care are o sarcină extrem de importantă.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Vă rog să lăsați la o parte interesele și să ne consolidăm pentru a asigura un concurs onest, transparent și să-i selectăm pe cei mai buni dintre cei buni, or, asta este în interesul Republicii Moldova.

Sandu și Zelenski au convenit ca mijloacele de transport din regiunea transnistreană să poată traversa frontiera de stat?

Pentru informarea opiniei publice, vom publica lista nominală a Comisiei, dar și CV-ul domnului Pavel Abraham.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Horoscop 18 mai – zodia care va avea parte de o surpriză plăcută

Horoscop 18 mai - o zi cu bucurie. O să ne facem drum prin împrejurimi, poate chiar mai departe de casă, c-or fi oameni care ne așteaptă și o să consolidăm relațiile, atât cele de afaceri, cât și personale. TAUR Poate ați chemat niște prieteni pe...

Valeriu Ostalep: „Populația Republicii Moldova nu vrea să lupte cu nimeni”

Întreaga populație a Moldovei nu vrea să lupte cu nimeni și este îngrijorată de declarațiile militariste ale autorităților. Drept urmare, ei sînt nevoiți să scoată din țară copiii de 16-17 ani, pentru ca aceștia să nu fie nevoiți să lupte mai tîrziu. O astfel de opinie...

VIDEO: Iurie Mărgineanu: Dragalin ar porni dosare de corupție și împotriva actualei puteri, dar nu i se permite

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, ar vrea să investigheze anumite dosare de rezonanță, precum licitația de la aeroport, drumul Leova-Bumbăta și altele, dar acest lucru nu i se permite. De această părere este avocatul Iurie Mărgineanu, care susține că, în PAS, există „persoane care sunt...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica