Judecătoarea Viorica Puica s-a lăsat folosită de către Președinte

Fadei Nagacevschi vine cu o reacție referitor la înlocuirea membrilor Comisiei de concurs pentru selectarea judecătorului la CEDO din partea RM, comunic următoarele:

  1. Conform prevederilor Regulamentului autoritățile și organizațiile responsabile vor desemna membrii în Comisia pentru selectarea candidaților la postul de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului până la 10 decembrie 2020.
  2. Regulamentul nu prevede posibilitatea retragerii unui membru de către autoritățile și organizațiile responsabile.
  3. Doar membrul poate decide să se retragă din cadrul Comisiei.
  4. Adresarea Președintelui Republicii Moldova va fi pusă în discuție în cadrul ședinței Comisiei din 22 ianuarie 2021 pentru a decide, dacă, în mod excepțional, putem accepta încă un membru (doamna judecător, Viorica Puica) desemnat de către Președintele RM.

Sper foarte mult că, nimeni nu este interesat să obstrucționeze/discrediteze activitatea Comisiei, care are o sarcină extrem de importantă.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Vă rog să lăsați la o parte interesele și să ne consolidăm pentru a asigura un concurs onest, transparent și să-i selectăm pe cei mai buni dintre cei buni, or, asta este în interesul Republicii Moldova.

Sandu și Zelenski au convenit ca mijloacele de transport din regiunea transnistreană să poată traversa frontiera de stat?

Pentru informarea opiniei publice, vom publica lista nominală a Comisiei, dar și CV-ul domnului Pavel Abraham.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Octavian Calmîc: “În contractul de achiziție a gazelor din SUA nu există transparență”

În contractul de achiziție a gazelor naturale lichefiate din SUA de către Republica Moldova nu există transparență. O astfel de opinie a exprimată fostul ministru al Economiei, Octavian Calmîc, comentînd procesul de achiziție în probă a gazului natural lichefiat din SUA. Potrivit lui, aceasta a fost...

Licitația de la Aeroport – doar Lagardere a depus dosarul de participare

S-a încheiat procedura de recepționare a dosarelor pentru licitația privind închirierea spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău. Doar compania Lagardere s-a înscris pentru a participa. Urmează perioada de examinare a dosarelor, care va dura până pe 16 aprilie. Câștigătorul licitației urma să fie anunțat...

Procuratura Anticorupție a finalizat examinarea procesului penal privind concursul CSP pentru funcția de Procuror General

Procuratura Anticorupție a finalizat examinarea procesului penal, prin care au fost investigate pretinsele acțiuni ilicite ale persoanei cu funcție de demnitate publică, membru al Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), în legătură cu concursul public pentru selectarea candidatului la funcția de Procuror General al Republicii...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica