Sectorul va cunoaște o concurență mult mai dură în 2021

spot_img

Sectorul turistic al Turciei speră să aducă 25 de milioane de vizitatori străini în 2021, după ce vaccinurile împotriva coronavirusului ar spori speranța unui an mai bun, după o scădere a numărului de turiști cauzată de pandemie, scrie publicația News.az.

Surse din industria turismului spun că va dura cel puțin doi ani pentru ca numărul sosirilor să ajungă la nivelurile anterioare pandemiei. Veniturile din turism reprezintă până la 12% din economia Turciei, scrie News.ro.

Preţul locuinţelor a crescut în majoritatea statelor membre UE – Cronica zilei

Numărul de vizitatori străini în Turcia în 2019 a fost de 45,06 milioane; veniturile din turism s-au ridicat la 34,5 miliarde de dolari. În primele 11 luni ale anului 2020, numărul vizitatorilor străini care au sosit în Turcia a fost de 12 milioane, în scădere cu 72%.

”Trebuie să atingem un obiectiv de 25-30 milioane în 2021. 2021 este anul târârii și al ridicării. 2022-2023 va fi anul creșterii”, a declarat Sururi Corabatir, președintele Federației Hotelierilor din Turcia (TUROFED).

Corabatir a declarat că cel mai important factor ar fi vaccinarea, urmată de o scădere a numărului de cazuri de coronavirus atât în ​​Turcia, cât și în țările care trimit turiști în Turcia.

”În 2021, vizăm jumătate din numărul înregistrat în 2019”, a declarat Firuz Baglikaya, președintele Asociației Agențiilor de Turism din Turcia (TURSAB).

“Sectorul va cunoaște o concurență mult mai dură în 2021. Tortul devine din ce în ce mai mic, așa că cei care vor o felie vor trebui să fie mult mai agresivi”, a spus Baglikaya.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Președinta partidului „Renaștere” avertizează asupra amenințării la adresa neutralității Moldovei în noua Strategie de Securitate Națională

Natalia Parasca, președinta partidului „Renaștere”, critică vehement deciziile recente ale Parlamentului Moldovei, acuzând puterea politică a țării că și-au ”părăsit rațiunea”. Aceasta și-a exprimat îngrijorarea privind discuțiile asupra proiectului de Strategie Națională de Securitate ce identifică Rusia ca o amenințare. Parasca acuză liderii politici, inclusiv...

Laura Codruța Kövesi crtitică dur reforma Justiției și spune că ”Moldova trebuie să armonizeze legislația națională cu cea europeană”

Republica Moldova, țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană, trebuie să armonizeze legislația națională cu cea europeană privind prevenirea și combaterea corupției, a declarat procurorul șef la Parchetul European, Laura Codruța Kövesi, într-un mesaj video la Forumul „Eurofast” 2023 „Uniunea Europeană și noi orizonturi,...

Preţul unui pachet de ţigarete urmează să se scumpească în Franţa, în 2025 la 12 euro, iar în 2026 la 13 euro

Preţul unui pachet de ţigarete urmează să se scumpească în Franţa, în 2025 la 12 euro, iar în 2026 la 13 euro, anunţă marţi ministrul francez al Sănătăţii Aurélien Rousseau, care a prezentat un plan împotriva tabagismului, relatează AFP. Creşterea preţului tutunului ”este cea mai...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica