Sectorul va cunoaște o concurență mult mai dură în 2021

Sectorul turistic al Turciei speră să aducă 25 de milioane de vizitatori străini în 2021, după ce vaccinurile împotriva coronavirusului ar spori speranța unui an mai bun, după o scădere a numărului de turiști cauzată de pandemie, scrie publicația News.az.

Surse din industria turismului spun că va dura cel puțin doi ani pentru ca numărul sosirilor să ajungă la nivelurile anterioare pandemiei. Veniturile din turism reprezintă până la 12% din economia Turciei, scrie News.ro.

Preţul locuinţelor a crescut în majoritatea statelor membre UE – Cronica zilei

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Numărul de vizitatori străini în Turcia în 2019 a fost de 45,06 milioane; veniturile din turism s-au ridicat la 34,5 miliarde de dolari. În primele 11 luni ale anului 2020, numărul vizitatorilor străini care au sosit în Turcia a fost de 12 milioane, în scădere cu 72%.

”Trebuie să atingem un obiectiv de 25-30 milioane în 2021. 2021 este anul târârii și al ridicării. 2022-2023 va fi anul creșterii”, a declarat Sururi Corabatir, președintele Federației Hotelierilor din Turcia (TUROFED).

Corabatir a declarat că cel mai important factor ar fi vaccinarea, urmată de o scădere a numărului de cazuri de coronavirus atât în ​​Turcia, cât și în țările care trimit turiști în Turcia.

”În 2021, vizăm jumătate din numărul înregistrat în 2019”, a declarat Firuz Baglikaya, președintele Asociației Agențiilor de Turism din Turcia (TURSAB).

“Sectorul va cunoaște o concurență mult mai dură în 2021. Tortul devine din ce în ce mai mic, așa că cei care vor o felie vor trebui să fie mult mai agresivi”, a spus Baglikaya.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Andrei Nastase: Când eu și colegii mei luptam în stradă, partenerii de dezvoltare îl susțineau pe Plahotniuc

Andrei Nastase declară că atunci când împreună cu colegii „eram în stradă și luptam pentru statul de drept, drepturile și libertățile civice, dreptul la asociere, libertatea presei, Plahotniuc, susținut de partenerii de dezvoltare, îmi punea în cârcă orice doar pentru a mă compromite„. Cum a...

VIDEO Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință

Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință: Plenul va examina dosarele candidaților pentru funcția de Procuror General Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi, 24 mai, în ședință. Pe agendă sunt două subiecte, printre care și examinarea dosarelor candidaților în cadrul concursului pentru...

Statele Unite îşi vor revizui termenii cooperării cu Georgia şi introduc restricţii de vize

Statele Unite îşi vor revizui întreaga cooperare cu Georgia după ce parlamentul acestei ţări a adoptat o lege controversată privind "influenţa străină", a anunţat joi seara secretarul de stat Antony Blinken, relatează AFP şi Reuters. "Astăzi lansez o revizuire completă a cooperării bilaterale dintre Statele...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica