Creşte cererea pentru vaccinurile dezvoltate în Rusia şi China

Creşte cererea pentru vaccinurile dezvoltate în Rusia şi China. Vânzările reprezintă o reuşită pentru Moscova şi Beijing în ciuda temerilor legate de nivelul de siguranţă şi eficienţă

Vaccinurile anti-COVID-19 din Rusia şi China au înregistrat o creştere semnificativă a cererii pe plan internaţional în ciuda temerilor cu privire la nivelul de siguranţă şi eficienţă al dozelor, scrie Financial Times.

Institutul Gamaleya din Moscova a declarat că va distribui vaccinul Sputnik V către Algeria, Argentina, Arabia Saudită şi Brazilia, în timp ce principalii producători din China, Sinopharm şi Sinovac Biotech, au încheiat acorduri cu peste zece ţări, incluzând aici Emiratele Arabe Unite, Egipt, Filipine, Indonezia şi Ungaria. Vânzările reprezintă astfel o reuşită semnificativă din punct de vedere politic şi comercial pentru Moscova şi Beijing.

„Coronavirusul are potenţialul de a schimba radical felul în care înţelegem vaccinurile chineze. Am putea vedea pentru prima dată un vaccin esenţial din China pe scena globală”, spune Jennifer Huang Bouey, expert în cadrul think-tank-ului RAND.

Totuşi, Institutul Gamaleya şi Sinopharm nu au publicat un set complet al rezultatelor obţinute de-a lungul testelor clinice, fapt ce a determinat majoritatea oamenilor de ştiinţă să îşi exprime dubiile în ceea ce priveşte eficienţa şi siguranţa vaccinurilor. Mişcarea a fost replicată şi de Sinovac Biotech.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *