Care este cel mai aglomerat aeroport din Europa?

Aeroportul Istanbul a urcat pe prima poziție în clasamentul celor mai aglomerate aeroporturi din Europa în 2020, depășind Paris Charles de Gaulle și London Heathrow.

Noul aeroport din Istanbul, finalizat în primăvara anului 2019, a procesat 23,4 milioane de pasageri anul trecut, fiind urmat de aeroportul parizian, cu 22,3 milioane de pasageri (-69,4% comparativ cu 2019).

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

London Heathrow, cel mai aglomerat aeroport european în 2019, a coborât pe locul al treilea, cu 22,1 milioane de pasageri procesați anul trecut (-73%).

Aeroportul londonez și-a pierdut titlul de cel mai aglomerat aeroport din Europa încă din luna octombrie, în contextul restricțiilor de călătorie introduse pe fondul pandemiei.

În timp ce majoritatea aeroporturilor din Europa de Vest – de la Frankfurt la Amsterdam și Barcelona – au înregistrat scăderi de 70% sau mai mari ale traficului de pasageri în 2020, principalele două aeroporturi din Istanbul și aeroportul Sheremetyevo (SVA) din Moscova au raportat un declin mai mic, reușind, astfel, să avanseze în clasament, scrie Bloomberg.

London Heathrow este urmat în top de aeroporturile din Amsterdam, Moscova, Frankfurt, Madrid, Istanbul SAW, Barcelona și Munchen.

Noile restricții anunțate recent în Europa vor îngreuna în continuare călătoriile turistice și de business. Italia a prelungit starea de urgență până în aprilie, Austria până în februarie, iar Germania este așteptată să anunțe extinderea restricțiilor până cel puțin la jumătatea lunii februarie.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Alexandru Tănase: Cine va plăti factura politică pentru zâmbetul batjocoritor al dlui Herman von Hebel?

Scandalul iscat de o anchetă jurnalistică, care-l vizează pe președintele Comisiei de Evaluare Extraordinară, Herman von Hebel, nu se referă la integritate, ci la credibilitate. Este limpede că eșecurile sale manageriale din cariera sa în Olanda nu denotă lipsa de integritate, ci mai degrabă...

Dinu Plîngău: Președintele Comisiei Pre-vetting este în incompatibilitate de a-și mai exercita funcția

Dinu Plîngău declară că Președintele Comisiei Pre-vetting este în incompatibilitate de a-și mai exercita funcția și a continua activitatea. Potrivit lui Dinu Plîngău, dincolo de acuzațiile privind încălcarea legislației și comiterea anumitor ilegalități descrise în presa internațională, întregul proces, care presupune nu doar evaluarea integrității...

Veaceslav Ioniță: Marea ”afacere” a gazului din 2023 în stil neo-moldovenesc

Gazul în Republica Moldova nu este pur și simplu gaz, el mereu a fost o afacere de ”succes”, dar ce s-a întâmplat în 2023 va intra cu certitudine în manualele de economie, susține economistul Veaceslav Ioniță. Moldova mereu a înregistrat diverse ”minuni” în sectorul gazelor...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica