Va trebui să achite daune morale unei cerșetoare

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) a condamnat marți Elveția pentru că a aplicat o amendă mare unei cerșetoare din România, pentru cerșetorie pe un drum public din Geneva, informează AFP.

Siegfried Mureșan e un pațan …

“CEDO apreciază că sancțiunea aplicată reclamantei nu constituia o măsură proporțională nici în scopul luptei împotriva criminalității organizate, nici al celui ce vizează protecția drepturilor trecătorilor, rezidenților și proprietarilor de magazine”, explică instituția judiciară a Consiliului Europei, cu sediul la Strasbourg, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

O cetățeană română analfabetă, de etnie romă și născută în 1992, a fost condamnată în ianuarie 2014 la 500 de franci elvețieni amendă pentru cerșetorie pe un drum public. Această femeie, care nu avea un loc de muncă și nu primea ajutor social, a fost apoi plasată în detenție provizorie pentru că nu a plătit amenda.

Ce vrea România de la moldoveni, atunci când spune că ”trebuie”?

“Plasată într-o situație de vulnerabilitate manifestă, reclamanta avea dreptul, inerent demnității umane, de a putea să-și exprime situația grea și să încerce să-și asigure nevoile de bază prin cerșetorie”, consideră CEDO.

Prin urmare, CEDO a decis că Elveția a încălcat articolul 8 al Convenției Europene a Drepturilor Omului, articol ce protejează respectarea vieții private și familiale.

Elveția trebuie să-i achite reclamantei 922 de euro daune morale.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Cornelia Cozonac: Lăsați procurorii să-și facă treaba …..

Jurnalista de investigații Cornelia Cozonac scrie ca ar fi depistat dosare penale la rudele unor membri ai comisiei de vetting. Da eu am mai multe intrebari la Comisia parlamentara, bunaoara cum i-au selectat pe membrii comisiilor de prevetting si vetting. Candidatii propuși de partenerii de dezvoltare...

VIDEO: Scandalul de la Teleradio-Moldova ia amploare

Ies noi detalii despre problemele de la Teleradio Moldova. Consiliul de Supraveghere și Dezvoltare al Teleradio-Moldova, constată un haos fără precedent în instituție. Banii publici se cheltuie în secret, emisiuni de interes public nu se produc, știri despre viața din republică se fac puține,...

Zaharova: O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la UE ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO

O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO, a afirmat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, întrebată în legătură cu posibilitatea ca cele două ţări să devină...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica