Numărul vizitatorilor străini a scăzut în 2020 cu 87 %

Numărul vizitatorilor străini în Japonia a scăzut anul trecut cu 87,1%, cel mai semnificativ declin din 1964, când au devenit disponibile date comparabile, a anunţat miercuri agenţia niponă de turism, transmit Reuters şi Kyodo.

Restricţiile şi măsurile luate pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19) au afectat industria turismului pe plan global, anuntă Agerpres.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Numărul total al vizitatorilor străini, inclusiv turişti şi oameni de afaceri, a scăzut la 4,12 milioane în 2020, de la 31,90 milioane în 2019. Este cel mai redus nivel din 1998.

Obiectivul iniţial al Guvernului nipon prevedea ca 40 de milioane de turişti străini să viziteze Japonia în 2020, dar efectele pandemiei, amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo şi a altor evenimente sportive au făcut imposibilă îndeplinirea acestei ţinte.

În decembrie, numărul vizitatorilor străini în Japonia s-a redus cu 97,7%, a 15-a lună de declin.

Şi numărul japonezilor care au călătorit peste hotare a scăzut în 2020 cu 84,2%, la 3,17 milioane, cel mai redus nivel de la publicarea acestor date.

În ultimii ani, economia Japoniei a devenit tot mai dependentă de turiştii străini, lansând campanii mai agresive în străinătate pentru promovarea industriei turismului.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Andrei Nastase: Când eu și colegii mei luptam în stradă, partenerii de dezvoltare îl susțineau pe Plahotniuc

Andrei Nastase declară că atunci când împreună cu colegii „eram în stradă și luptam pentru statul de drept, drepturile și libertățile civice, dreptul la asociere, libertatea presei, Plahotniuc, susținut de partenerii de dezvoltare, îmi punea în cârcă orice doar pentru a mă compromite„. Cum a...

VIDEO Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință

Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință: Plenul va examina dosarele candidaților pentru funcția de Procuror General Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi, 24 mai, în ședință. Pe agendă sunt două subiecte, printre care și examinarea dosarelor candidaților în cadrul concursului pentru...

Statele Unite îşi vor revizui termenii cooperării cu Georgia şi introduc restricţii de vize

Statele Unite îşi vor revizui întreaga cooperare cu Georgia după ce parlamentul acestei ţări a adoptat o lege controversată privind "influenţa străină", a anunţat joi seara secretarul de stat Antony Blinken, relatează AFP şi Reuters. "Astăzi lansez o revizuire completă a cooperării bilaterale dintre Statele...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica