Numărul vizitatorilor străini a scăzut în 2020 cu 87 %

Numărul vizitatorilor străini în Japonia a scăzut anul trecut cu 87,1%, cel mai semnificativ declin din 1964, când au devenit disponibile date comparabile, a anunţat miercuri agenţia niponă de turism, transmit Reuters şi Kyodo.

Restricţiile şi măsurile luate pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19) au afectat industria turismului pe plan global, anuntă Agerpres.

Numărul total al vizitatorilor străini, inclusiv turişti şi oameni de afaceri, a scăzut la 4,12 milioane în 2020, de la 31,90 milioane în 2019. Este cel mai redus nivel din 1998.

Obiectivul iniţial al Guvernului nipon prevedea ca 40 de milioane de turişti străini să viziteze Japonia în 2020, dar efectele pandemiei, amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo şi a altor evenimente sportive au făcut imposibilă îndeplinirea acestei ţinte.

În decembrie, numărul vizitatorilor străini în Japonia s-a redus cu 97,7%, a 15-a lună de declin.

Şi numărul japonezilor care au călătorit peste hotare a scăzut în 2020 cu 84,2%, la 3,17 milioane, cel mai redus nivel de la publicarea acestor date.

În ultimii ani, economia Japoniei a devenit tot mai dependentă de turiştii străini, lansând campanii mai agresive în străinătate pentru promovarea industriei turismului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *