YouTube i-a interzis lui Donald Trump să posteze înregistrări video – Cronica zilei

Cum Primăria încearcă să acopere deficitul bugetar? Ceban: „Voi face demersuri la Guvern și Parlament” „Transferurile care rămân la municipalitate nu constituie mai mult de 24 de procente de la suta pe care noi o transmitem administrației publice centrale. Eu nu cred că mai găsiți vreo Capitală de acest gen. Diferența este una foarte mică între cheltuielile curent și veniturile planificate”.

Prima ședință a Guvernului în exercițiu, după demisia lui Ion Chicu și preluarea mandatului de premier interimar de către Aureliu Ciocoi va avea loc miercuri, 20 ianuarie, la ora 15:00. În cadrul ședinței de mâine, membrii Guvernului vor examina nouă proiecte, între care acordarea Burselor de excelență a Guvernului pentru studenții-doctoranzi pe anul 2021.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Un grup de deputați „Pro Moldova” a avut o întâlnire informală cu deputații din fracțiunea Partidului Socialiștilor, în cadrul căreia au discutat situația din țară și criza instituțională de după alegerile prezidențiale și demisia Guvernului Chicu, informează un comunicat al formațiunii. La întâlnire au participat deputații Vladimir Cebotari, Vasile Bîtca și Angel Agachi.

Igor Munteanu: În ce priveşte numele viitorului prim-ministru, mingea este la piciorul preşedintelui. „Preşedintele Maia Sandu va fi obligată să meargă pe prevederile Constituţiei”Igor Munteanu: Partidul Platforma DA nu va da curs consultărilor politice între partide iniţiate de un cetăţean numit Igor Dodon

Deputatul Igor Grosu, la întâlnirea cu ambasadorul Daniel Ioniţă: Suntem foarte recunoscători României şi tuturor românilor

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție s-a prezentat azi, împreună cu avocații săi, la PCCOCS, unde a fost citat pentru a fi recunoscut și audiat în calitate de bănuit de patru capete de acuzare: „exces de putere”, „fals în acte publice”, „reținerea sau arestarea ilegală” și „tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate”

Cât de pregătit este Ministerul Sănătăţii pentru primirea vaccinului anti-COVID: Reacţia autorităţilor. Ministerul Sănătăţii a venti cu o reacţie, în contextul declaraţiilor consilierului prezidenţiale Ala Nemerenco, care declară că ministerul nu este pregătit pentru venirea vaccinului anti-COVID-19. Ministerul Sănătății: R.Moldova poate stoca 140 mii doze de vaccin anti-COVID la temperatura de – 70 grade Celsius

Guvernul român va păstra distanță față de China, din perspectiva dezvoltării relațiilor economice, a declarat prim-ministrul Cîțu, care a adăugat că o astfel de ”filosofie” ține de un ”mod sănătos” de a dezvolta România

Viktor Orban bate palma cu Beijingul: Chinezii vor deschide un campus universitar în Ungaria, primul din Uniunea Europeană. Ungaria va găzdui singura universitate chineză care va opera în interiorul Uniunii Europene, ceea ce arată cât de apropiate sunt relaţiile dintre guvernul lui Viktor Orban şi Beijing, potrivit FT.

Ministrul Justiției ungur, Judit Varga, a lansat luni posibilitatea de sancționare a companiilor de social media pentru ceea ce ea a numit ”abuzuri sistematice” ale libertății de expresie. ”Facebook limitează vizibilitatea opiniilor creștine, de dreapta, pentru a reduce impactul lor. Am avut experiență personală cu asta”, a declarat Varga. Ministrul are aproape 120.000 de urmăritori Facebook, în timp ce Orban are peste 1 milion, reprezentând peste 10% din populația Ungariei. Premierul ungur folosește în mod frecvent Facebook pentru a anunța deciziile guvernului despre COVID-19 sau politica economică.

Președintele ales Joe Biden vrea să semneze o lege, în prima zi la Casa Albă, prin care să le ofere celor 11 milioane de persoane care locuiesc în SUA, fără forme legale, posibilitatea de a deveni cetățeni americani în următorii 8 ani.

Donald Trump nu va fi prezent la ceremonia de inaugurare a lui Joe Biden. Este pentru prima oară în ultimii 152 de ani când un președinte nu participă la inaugurarea succesorului său.

Rusia se pregăteşte să realizeze cea mai timpurie livrare de gaze naturale lichefiate înregistrată vreodată către Asia, profitând de topirea gheţii din Oceanul Arctic şi pregătind terenul pentru un sezon record de navigare în acest an. Cargoul ce urmează a fi livrat la începutul lunii mai de la facilitatea GNL Yamal a Novatek va bate recordul de anul trecut pentru începutul călătoriilor către est cu aproape două săptămâni dacă planul se va materializa.

În condiţiile în care Franţa a trecut prin cea mai gravă criză economică de la cel de-al doilea război mondial, în mod paradoxal falimentele de companii au atins cel mai scăzut nivel din ultimii 33 de ani. Numărul falimentelor şi firmelor care au căutat protecţie în faţa creditorilor a scăzut cu 38% în 2020, în condiţiile în care ajutoarele guvernamentale au ţinut firmele franceze pe linia de plutire.

Trei companii germane importante au decis să investească în total 4 miliarde de forinţi (11,1 milioane de euro) în Ungaria, a anunţat ministerul ungar al afacerilor externe şi comerţului Peter Szijjarto. Guvernul va contribui cu 1,2 miliarde de forinţi la aceste investiţii, ajutând la salvarea a 1.770 de locuri de muncă.

Guvernul american a impus noi sancţiuni asupra unor firme şi oficiali militari chinezi în legătură cu acţiunile Beijingului din Marea Chinei de Sud. În centrul acestora se află compania petrolieră de stat a Chinei, CNOOC. Noi sancţiuni americane au vizat de asemenea vasul rus Fortuna pentru implicarea sa în proiectul gazoductului Nord Stream 2.

Mii de tone de deşeuri sunt exportate în Polonia în fiecare an, în mare parte din Germania. Însă Polonia are probleme şi cu propriul sistem de eliminare a deşeurilor, iar drept urmare mediul său are de suferit. Businessul este unul profitabil pentru ambele părţi.

Google a anunţat că preşedintelui în exerciţiu Donald Trump i se va interzice încărcarea de videoclipuri sau transmisii în direct pe canalul său de YouTube timp de cel puţin încă şapte zile. YouTube i-a interzis lui Donald Trump să posteze înregistrări video în urmă cu o săptămână pentru încălcarea politicilor sale de conţinut, precizând că această nerespectare a politicii sale va fi sancţionată cu o suspendare de şapte zile.

Premierul italian Giuseppe Conte a câştigat marţi un vot crucial de încredere în Senat, însă guvernul său de coaliţie, lipsit de o majoritate absolută, a ieşit foarte slăbit din această încercare.

UE vrea să îşi reducă dependenţa de dolarul american şi de alte centre financiare. Astfel încerca să crească rolul internaţional al monedei euro şi să pună la punct o infrastructură financiară europeană astfel încât Uniunea Europeană să devină mai independentă de alte centre financiare precum şi de rolul dominant jucat de dolarul american

Economistul Nouriel Roubini: „Twitter și alte platforme sunt rele, Facebook e și mai rea”. rețelele sociale ar trebui reglementate mai strict (Interviu) Celebrul economist Nouriel Roubini crede că primul mandat al președintelui ales Joe Biden va fi umbrit de tulburări civice pe plan intern și de atacuri cibernetice din exterior. El consideră că rețelele sociale ar trebui reglementate mai strict

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Andrei Nastase: Când eu și colegii mei luptam în stradă, partenerii de dezvoltare îl susțineau pe Plahotniuc

Andrei Nastase declară că atunci când împreună cu colegii „eram în stradă și luptam pentru statul de drept, drepturile și libertățile civice, dreptul la asociere, libertatea presei, Plahotniuc, susținut de partenerii de dezvoltare, îmi punea în cârcă orice doar pentru a mă compromite„. Cum a...

VIDEO Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință

Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință: Plenul va examina dosarele candidaților pentru funcția de Procuror General Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi, 24 mai, în ședință. Pe agendă sunt două subiecte, printre care și examinarea dosarelor candidaților în cadrul concursului pentru...

Statele Unite îşi vor revizui termenii cooperării cu Georgia şi introduc restricţii de vize

Statele Unite îşi vor revizui întreaga cooperare cu Georgia după ce parlamentul acestei ţări a adoptat o lege controversată privind "influenţa străină", a anunţat joi seara secretarul de stat Antony Blinken, relatează AFP şi Reuters. "Astăzi lansez o revizuire completă a cooperării bilaterale dintre Statele...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica