Numirea unor persoane din ONG-uri este un pericol – Cronica zilei

/DOC/ Decretul privind constituirea Consiliului Suprem de Securitate, semnat de către Maia Sandu. Când va avea loc ședința CSS

Igor Dodon, nedumerit de noua componență a Consiliului Suprem de Securitate: „Numirea unor persoane din ONG-uri este un pericol” FB – TV8

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Litvinenco, răspuns la criticile lui Dodon privind componența CSS: Culioacele, Bahamas și schemele sunt un pericol real pentru securitatea țării

Sandu, criticată de Nagacevschi pentru că nu a fost inclus în componența CSS: „Vorbim de un pretins președinte al tuturor”

Grigore Novac „Cu așa componență trebuie să rostim mai des Doamne păzește” sunt persoane selectate „exclusiv în interesul partidului doamnei Sandu și care habar nu au ce este Securitate Națională”.

# – Pavel Filip, despre noua componență a CSS: „Nu cred că poți schimba lucrurile utilizând instrumentele vechi” „suntem martorii unor standarde duble”.„Super, doar reprezentantul lui Șor lipsea și acum l-am văzut”

În Parlament a fost înregistrat un proiect de lege prin care se doreşte eliminarea restricției de import a pieselor auto uzate

Platforma DA cere audierea conducerii Agenției Medicamentului și Ministerului Sănătății. Alexandr Slusari: „Cetățenii sesizează majorări”

/DOC/ Curtea de Apel Chișinău a obligat CSM să îl numească pe un judecător la CSJ

Decizia motivată a Curții de Apel în cazul lui Ion Druță: „Hotărârea CSM privind ridicarea imunității fostului președinte al CSJ este ilegală”

Primarul Ion Ceban susține că municipalitatea nu este vinovată de sistarea uzinei de reciclare a deşeurilor din Chișinău

Deputatul Igor Grosu anunță că va rămâne președinte interimar al PAS până după eventualele anticipate

Pavel Filip: PD va vota Declaraţia PAS privind declanşarea alegerilor anticipate, însă cu unele condiţii

Pavel Filip: Condiția PDM pentru anticipate: „Singura soluție este să se înainteze un candidat serios la funcția de prim-ministru”

Igor Boţan: Partidele politice vor incita societatea la nemulţumiri legate de anularea legii limbilor

Liliana Palihovici, noua reprezentantă specială a președintei în exercițiu a OSCE

Experţi: Băncile din R. Moldova oferă acum cele mai ieftine credite din istorie SERGIU GAIBU, expert economic: „Una dintre sarcinile principale la BNM a fost să stimuleze creditarea astfel încât aceste lichidităţi să fie cât mai multe utilizate în economie pe măsura posibilităţilor. În pofida faptului că a fost un an de criza, totuşi volumul de creditare lentă a fost cu un trend de creştere ceea putem spune că obiectivele BNM au fost satisfăcute.”

Ucraina revine la o stare de normalitate: S-au redeschis restaurantele, elevii au revenit în şcoli . Ucraina va obţine în viitorul apropiat un milion de doze de vaccin împotriva COVID-19

(VIDEO) Putin dezminte că palatul din ancheta lui Navalnîi îi aparţine și spune că nu a urmărit filmul realizat de opozantul său https://bit.ly/3caBjh2

Președintele Joe Biden este așteptat să semneze astăzi un ordin executiv care va îngreuna achiziționarea produselor de import pentru agențiile federale și le va încuraja să crească cumpărarea produselor fabricate în SUA.

Camera inferioară a parlamentului canadian a aprobat luni o moţiune cerând premierului Justin Trudeau să interzică în Canada grupul de extremă dreaptă american Proud Boys, suporteri ai fostului președinte Trump, cu titlul de “entitate teroristă”.

Încrederea întreprinzătorilor germani s-a deteriorat în ianuarie, ajungând la cel mai redus nivel din ultimele șase luni, deoarece noile restricții introduse pentru a stopa extinderea pandemiei de coronavirus (COVID-19) au afectat perspectivele celei mai mari economii europene.

CEO-ul laboratorului farmaceutic AstraZeneca și-a exprimat luni regretul în ceea ce privește comportamentul egoist al anumitor țări și lipsa de colaborarea a guvernelor în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. “Ar fi putut fi un moment de tipul 4 iulie, sau Ziua Independenței, dar din nefericire nu a fost cazul, pentru că a existat puțin un comportament de genul <>”, a declarat francezul Pascal Soriot, în cadrul Forumului economic mondial de la Davos. Cotidianul german Handelsblatt susține, citând mai multe surse guvernamentale și medicale, că vaccinul anti Covid-19 dezvoltat de AstraZeneca are o eficiență de doar 8% la persoanele de peste 65 de ani (Link). Un purtător de cuvânt al companiei farma a negat informația.

Guvernul italian a trimis, luni, grupului Pfizer, o scrisoare oficială de avertizare, prin care îi cere să îşi respecte angajamentele contractuale referitoare la livrările de vaccinuri pentru Covid-19, a declarat comisarul special al guvernului. Scrisoarea amplifică tensiunile dintre Uniunea Euuropeană şi producătorul american de medicamente, care a anunţat săptămâna trecută oprirea temporară a livrărilor dintre blocul comunitar. Premierul italian Giuseppe Conte și-a anunțat demisia

Moderna a anunţat luni că vaccinul său împotriva covid-19 produce anticorpi care neutralizează noile variante ale noului coronavirus descoperite în Regatul Unit şi Africa de Sud. Vaccinarea cu două doze de vaccin Moderna ar proteja de noile tulpini de SARS-CoV-2 descoprite până în prezent, dă asigurări compania americană. Experţi se aşteaptă ca vaccinul ”să protejeze împotriva variantelor detectate la această dată”, a anunţat compania la finalul unor teste.

În Statele Unite, numărul noilor cazuri de infectare a scăzut, săptămâna trecută, cu 21%, comparativ cu săptămâna precedentă. A scăzut, cu 7,5%, și numărul pacienților aflați internați în spitale, cu Covid-19. Numărul deceselor a înregistrat o scădere de 6,6%.

Europenii au consumat anul trecut, pentru prima oară, mai multă energie din surse regenerabile decât cea produsă de combustibilii fosili. Conform unui raport, 38% din energia consumată la nivelul Uniunii Europene a provenit din surse regenerabile, în timp ce 37% a fost din combustibili fosili. Comparativ cu 2015, energia solară și eoliană aproape s-a dublat.

O întâlnire a avut loc recent cu investitori chinezi în cadrul Consiliului Naţional pentru Coordonarea Cooperării cu Rusia şi China din Serbia pentru a discuta construirea unei rafinării petroliere în Smederevo, în valoare de aproximativ 2,6 mld. $, relatează Serbian Monitor. Lucrările ar urma să înceapă în aprilie şi să fie finalizate în decurs de patru ani.

Mai mult de unul din trei londonezi s-ar gândi să părăsească capitala britanică, chiar în condiţiile în care districtul său financiar lansează un efort de a-şi creşte atractivitatea în contextul pandemiei şi Brexitului, potrivit Bloomberg. Într-un sondaj din 2018, 16% dintre londonezi declarau că se aşteaptă să părăsească capitala.

Ungaria a ajuns la un acord politic cu Rusia privind continuarea livrărilor de gaze după expirarea contractului său pe termen lung în octombrie, a anunţat ministrul ungar al afacerilor externe şi comerţului Peter Szijjarto, relatează Budapest Business Journal. Gazprom şi companiile ungare afectate de acord trebuie să negocieze detaliile tehnice, volumul şi preţurile.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Andrei Nastase: Când eu și colegii mei luptam în stradă, partenerii de dezvoltare îl susțineau pe Plahotniuc

Andrei Nastase declară că atunci când împreună cu colegii „eram în stradă și luptam pentru statul de drept, drepturile și libertățile civice, dreptul la asociere, libertatea presei, Plahotniuc, susținut de partenerii de dezvoltare, îmi punea în cârcă orice doar pentru a mă compromite„. Cum a...

VIDEO Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință

Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință: Plenul va examina dosarele candidaților pentru funcția de Procuror General Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi, 24 mai, în ședință. Pe agendă sunt două subiecte, printre care și examinarea dosarelor candidaților în cadrul concursului pentru...

Statele Unite îşi vor revizui termenii cooperării cu Georgia şi introduc restricţii de vize

Statele Unite îşi vor revizui întreaga cooperare cu Georgia după ce parlamentul acestei ţări a adoptat o lege controversată privind "influenţa străină", a anunţat joi seara secretarul de stat Antony Blinken, relatează AFP şi Reuters. "Astăzi lansez o revizuire completă a cooperării bilaterale dintre Statele...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica