Tactica PAS-ului de a merge singur în anticipate este o greşeală

Ideea Partidului Acţiune şi Solidaritate de a merge în alegeri anticipate de unul singur, înainte ca alegerile anticipate să fie declanşate, este o greşeală politică.

Despre aceasta a vorbit analistul român Dan Dungaciu, care declară că acest mesaj, transmis de PAS, nu este un gest înţelept, transmite TVR Moldova.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Dan Dungaciu spune că, după eventualele alegeri anticipate, nu este foarte clar cum se vor redesena hărţile politice în R. Moldova, transmite .

„E un gest care e o greşeală politică. În momentul în care anunţi că mergi singur la alegeri anticipate, înainte ca acestea să fie declanşate propriu-zis, ai o problemă de coalizare, transmiţi un mesaj că foştii tăi parteneri de fapt nici nu contează pentru tine.

Acest mesaj nu a fost un gest înţelept din perspectiva bătăliei ce se va petrece în Parlament”, a declarat Dan Dungaciu, care subliniază că până acum, niciun partid nu a reuşit să obţină singur 51 de fotolii în Parlament, asta putând fi făcut doar în cadrul unei coaliţii.

În acelaşi timp, Vadim Pistrinciuc, directorul executiv al Institutului de Iniţiative Strategice, declară că posibilitatea coalizării este în continuare unul foarte mare şi că de obicei, coaliţiile se fac cu puţin timp înainte de alegeri.

De asemenea, analistul Corneliu Ciurea spune că PAS este in drept să îşi revizuiască punctul de vedere: „Cei cu care in mod firesc pas poate sa discute, PD şi Platforma DA, ei acum sunt suparati din cauza acestor declaraţii pe care le fac liderii PAS.

Chiar dacă eşti cel mai tare din parcare, totuşi, ei au nevoie de sprijinul celor din Parlament”.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ion Chicu: Faptul că a apărut reprezentantul PAS, nu înseamnă că noi trebuie să renunțăm

Ion Chicu sugerează că Maia Sandu i-a interzis lui Mazeiks - Ambasadorul UE, să participe la evenimentul de duminică. Ea a depus toate eforturile să minimizeze importanța evenimentului și a disponibilității partidelor de a coopera, mai spune Ion Chicu, președintele PDCM. Noi tot timpul am...

ALARMANT: În Moldova decesele au depășit nașterile cu aproape 10.000 de persoane

Natalitatea scăzută și majorarea numărului de decese au dus la o inversare demografică semnificativă în Republica Moldova în 2023. Anul trecut, decesele au depășit cu aproape 10.000 numărul de nașteri, arată datele Biroului Național de Statistică (BNS). Mai exact, au fost înregistrate 33,7 mii de...

Horoscop 28 mai – zodia care are de luat o decizie care îi poate schimba viața

Horoscop 28 mai - o zi cu revelații. Ies la iveală lucruri, situații care ne pot scoate din impas, apar și oameni care pot repara o relație care n-a mai mers și să ne redresăm din mai multe puncte de Vedere. GEMENI Vești bune de prin...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica