Ion Chicu manifestă recunoștință și mulțumește …

În prima lună al anului 2021 Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 1 miliard 488 milioane lei, cu circa 60 de milioane lei mai mult (4,2%), comparativ cu luna similară a anului precedent.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Potrivit informației oferite, pe parcursul lunii trecute, au fost perfectate 33.386 declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 165.292 de traversări.

Ion Chicu, fostul premier amintește că ”la conferința de presă “de totalizare” din 31 decembrie reiteram concluzia pe care mi-am făcut-o încă la finalul anului “specific” 2019 – că sistemul bugetar fiscal al țării are o imunitate relativă față de evoluțiile politice din țară. Bineînțeles, dacă specialiștii din structurile respective ale statului, dar mai ales businessul, sunt lăsați să lucreze.

Datele preventive despre veniturile bugetului de stat pe prima lună a anului 2021 (după cum se vede, al treilea an “specific” la rând) atestă o creștere a încasărilor BS din impozite și taxe cu circa 535 mln.lei față de Ianuarie 2019 (cam 21,5%) și cu circa 265 mln.lei (10%) față de Ianuarie 2020.

Și asta în condițiile reformei fiscale cu diminuarea semnificativă a cotelor la mai multe impozite și taxe, dar mai ales, pe fonul dezmățului politic și provocărilor pandemice și de secetă.

Respect pentru profesionalismul specialiștilor din domeniul bugetar-fiscal!

Mulțumiri businessului și cetățenilor contribuabili la BPN!

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

După ce polonezii le-au blocat exporturile, ucrainenii apelează la ajutorul României

Ucraina plănuiește să folosească o rută suplimentară pe Dunăre pentru a crește exporturile de cereale la nivelurile de dinainte de război, pentru a depăși blocada impusă de Polonia, potrivit Bloomberg. Dunărea a devenit o rută prioritară pentru exporturile ucrainene după ce Rusia a refuzat prelungirea...

Horoscop 21 februarie – apare o reușită după lungi așteptări, vin și bani pentru o zodie

Horoscop 21 februarie - o zi cu dezvăluiri. O să aflăm lucruri la care nu ne-am fi așteptat, și poate și noi vom fi în situația de a face unele mărturisiri forțați de împrejurări. PEȘTI Se poate să primiți o ofertă de lucru, și dacă vreți...

Iurie Mărgineanu: Eu cred că hotărârea Curții Constituționale va fi de partea Găgăuziei

Hotărârea Curții Constituționale cu privire la modificările articolului 6 din Codul fiscal, va fi de partea Găgăuziei, susține avocatul Iurie Mărgineanu, la emisiunea De Facto de la GRT. “Eu cred că hotărârea Curții Constituționale va fi de partea Găgăuziei. Chiar de la început elaborarea modificării...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica