România este pe ultimele locuri în UE la agricultura organică

România se află pe ultimele locuri în Uniunea Europeană în funcție de suprafața de teren certificată pentru agricultură organică, relevă Eurostat, pe baza datelor din 2019.

Totuși, România a urcat în clasament față de anul anterior, fiind în fața Bulgariei, Irlandei și Maltei în funcție de ponderea agriculturii organice. În 2018, România ocupa penultima poziție în funcție de culturile organice, pe ultimul loc fiind Malta, notează Profit.ro.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

În 2019, 395.228 de hectare de teren agricol din România, adică 2,9% din suprafața folosită pentru agricultură, erau destinate culturilor organice. Față de 2012, suprafața de teren agricol pentru culturi organice din România a crescut cu 37,1%, iar față de 2018, creșterea a fost de 21%.

Ponderea acestor terenuri în suprafața totală cultivată din România a crescut de la 2,4% în 2018, respectiv 1,9% în 2017.

Bulgaria are o pondere de 2,3%, Irlanda – 1,6%, iar Malta – 0,5%.

Suprafața de teren pentru agricultură organică a scăzut în România în 2015 și 2016, atât ca număr de hectare, cât și ca pondere, însă ulterior s-a situat constant pe o traiectorie ascendentă.

La nivelul UE, 13,8 milioane de hectare de teren erau, în 2019, destinate agriculturii organice, reprezentând 8,5% din suprafețele agricole utilizate.

Din 2012, suprafețele pentru agricultura organică din UE au crescut cu circa 46%. Cele mai mari procente de suprafață agricolă pentru culturi organice din Uniunea Europeană sunt în Austria (25,3%), Estonia (22,3%), Suedia (20,4%), Italia și Cehia (fiecare cu câte 15,2%).

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ion Chicu: Faptul că a apărut reprezentantul PAS, nu înseamnă că noi trebuie să renunțăm

Ion Chicu sugerează că Maia Sandu i-a interzis lui Mazeiks - Ambasadorul UE, să participe la evenimentul de duminică. Ea a depus toate eforturile să minimizeze importanța evenimentului și a disponibilității partidelor de a coopera, mai spune Ion Chicu, președintele PDCM. Noi tot timpul am...

ALARMANT: În Moldova decesele au depășit nașterile cu aproape 10.000 de persoane

Natalitatea scăzută și majorarea numărului de decese au dus la o inversare demografică semnificativă în Republica Moldova în 2023. Anul trecut, decesele au depășit cu aproape 10.000 numărul de nașteri, arată datele Biroului Național de Statistică (BNS). Mai exact, au fost înregistrate 33,7 mii de...

Horoscop 28 mai – zodia care are de luat o decizie care îi poate schimba viața

Horoscop 28 mai - o zi cu revelații. Ies la iveală lucruri, situații care ne pot scoate din impas, apar și oameni care pot repara o relație care n-a mai mers și să ne redresăm din mai multe puncte de Vedere. GEMENI Vești bune de prin...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica