Gavrilița recunoște că are șanse puține pentru că propune un Guvern incompetent

spot_img

Premierul desemnat, Natalia Gavrilița, spune că echipa guvernamentală pe care o va propune săptămâna viitoare în Parlament are șanse puține să treacă testul Legislativului, întrucât este un Guvern care va lovi în corupție și în schemele de delapidare a banilor publici. Prim-ministrul desemnat mai spune că în eventualitatea în care va obține vot de încredere din partea deputaților, se va ocupa prioritar de gestionarea crizei economice și pandemice, informează IPN.

Candidatul la funcția de prim-ministru, Natalia Gavrilița, spune că, deși și-a format o echipă de oameni profesioniști și are un program de guvernare bazat pe depășirea crizei economice și pe scoaterea țării din izolare internațională, există șanse sporite ca acest Guvern să nu fie votat.

,,Avem șanse foarte puține, pentru că prezentăm cetățenilor un Guvern anticorupție, proeuropean, cu un program de guvernare serios, profesionist, care poate aduce mai multă justiție, mai multă dreptate, mai multă bunăstare, care poate scoate Moldova din izolare internațională”, a declarat premierul desemnat în cadrul emisiunii ,,Bună seara” de la postul public de televiziune.

În spațiu public circulă mai multe informații pe care nu le contestă nimeni din echipa prezidențială și nici nu le comentează consilierii Maiei Sandu. Deci, nu i-au în considerare criticile și vor activă unilateral cu tupeu și vor distrosiona realitatea. Deci, Natalia Gavrilița are șanse puține pentru că sunt amatori iresponsabili și unii chiar suficient de corupți. Ori, nu poți să crezi că luptând cu corupția, poți acoperi corupția. Ei pornesc la lupta anticorupție cu strategia de a corupe, acoperind incapacitatea lor și lipsa de transparență

Maia Sandu mai are o șansă

Ala Nemerenco trebuie să își dea demisia din funcția de consilier prezidențial, altfel viitoarele discursuri despre combaterea corupției a președintelui Maia Sandu sunt vorbe în vânt. Explic – dezvăluirile făcute de presa moldoveană au scos în evidență faptul că acest consilier nu a trecut totul în declarația de avere. Ascunderea intenționată a averii este deja o încălcare a legii. Nemerenco era obligată conform legii să declare toate averile, inclusiv cele deținute în România. Această neregulă cade peste scandalul public referitor la modul de obținere a diplomei de masterat. Umbra de îndoială în onestitatea consilierului prezidențial se extinde și asupra președintelui.

Atât timp cât în jurul președintelui sunt persoane peste care cade această umbră Maia Sandu nu mai poate vorbi cu candoare despre lupta cu corupția ori lupta împotriva lui Plahotniuc. Un proverb spune că cine se aseamnă, se adună – dacă președintele acceptă în jurul său persoane ca Nemerenco atunci vom ajunge cu toții la concluzia că Maia Sandu nu este nici pe departe onestă și imaculată ca Alba ca Zăpada.

Așa că președintele mai are o șansă – să o demită pe Ala.

„Este o garnitură care a fost scoasă pentru a nu fi votată. Poate ar fi fost mai bine cu mai mulți profesioniști, oameni cunoscuți. Mă refer la Ministerul Interne. Eu nu cred că e gata să prezinte un minister atat de complicat. Locul ei(Ana Revenco) ar fi ca secretar al Consiliului de Securitate.

Noi am fost invitați la consultări, dar nu am vorbit despre nume de miniștri. Era necesar ca președinta să invite fracțiunile parlamentare. O asemenea consultare nu a avut loc”, a spus Vasile Năstase. 

Iată lista jenantă a cabinetului Gavriliță

  • Mihai Popșoi – Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene
  • Ion Luca – Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
  • Anatolie Nosatîi – Ministerul Apărării
  • Andrei Spînu – Ministerul Economiei și Infrastructurii
  • Anatolie Topală – Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării
  • Rozalina Albu – Ministerul Finanţelor
  • Ala Nemerenco – Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale
  • Viorel Cibotaru – Viceprim-ministru pentru Reintegrare
  • Ana Revenco – Ministerul Afacerilor Interne
  • Sergiu Litvinenco – Ministerul Justiției.
  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Peter Szijjarto declară că aderarea Ucrainei la NATO este exclusă

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a afirmat miercuri că, "în circumstanţele actuale", aderarea Ucrainei la NATO este exclusă, relatează agenţia EFE. "Aliaţii au spus clar că în circumstanţele actuale aderarea Ucrainei la NATO este exclusă", a declarat ministrul Szijjarto presei ungare, vorbind de la...

Dumitru Alaiba a semnat ordinul de demisie a directorului Serviciului național unic 112, Liviu Oboroc

Directorul Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112, Liviu Oboroc, a fost demis. Ordinul a fost semnat de către vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al dezvoltării economice și digitalizării, transmite IPN. „Este o tragedie din care trebuie să tragem unele concluzii despre cum funcționează și...

Rusia vrea să ceară străinilor să semneze un “acord de loialitate”

Ministerul de Interne al Rusiei a pregătit un proiect de lege care i-ar obliga pe străini să semneze un "acord de loialitate" ce le-ar interzice să critice politica oficială, să discrediteze istoria militară sovietică şi să nu se conformeze valorilor familiei tradiţionale, relatează Reuters. De...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica