Deficite de produse din cauza creşterii dramatice a costurilor de transport

Costurile în creştere puternică legate de transportul de bunuri din Asia provoacă o criză de bunuri de larg consum în Europa pentru importatorii unei game largi de produse, de la articole pentru locuinţe, biciclete până la jucării şi fructe uscate.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Deficitul de containere goale din China a dus la o creştere de patru ori a preţurilor pe rutele maritime de transport către Europa în decurs de opt săptămâni, costurile atingând maxime record.

Drept rezultat, retailerii şi producătorii au început să se confrunte cu deficite de bunuri finite, dar şi de componente, scrie Financial Times. Youri Mercier, secretar general adjunct al Federaţiei Industriei Europene a Articolelor Sportive, spune că întârzierile de câteva săptămâni au un „impact uriaş“ asupra businessurilor.

Dificultăţile au impact şi asupra producţiei din zona euro, potrivit unei rate în creştere de producători incluşi într-un sondaj realizat recent de IHS Markit.

Comisia Europeană a declarat pentru FT că autorităţile de la Bruxelles sunt conştiente de „creşterile mari de preţuri înregistrate recent pe pieţele de transport containere“, dar că nu este clar în această fază dacă situaţia este rezultatul unui comportament anti-competitiv sau dacă intervenţia autorităţilor ar putea fi justificată“.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Iurie Mărgineanu: Eu cred că hotărârea Curții Constituționale va fi de partea Găgăuziei

Hotărârea Curții Constituționale cu privire la modificările articolului 6 din Codul fiscal, va fi de partea Găgăuziei, susține avocatul Iurie Mărgineanu, la emisiunea De Facto de la GRT. “Eu cred că hotărârea Curții Constituționale va fi de partea Găgăuziei. Chiar de la început elaborarea modificării...

Ilan Șor: ”Guvernarea PAS și Maia Sandu transformă Moldova într-o colonie NATO”

Ilan Șor subliniază autoritățile de la Chișinău “au demonstrat acest fapt prin întâlnirea șefului Comitetului NATO și salutarea aplicațiilor lor în țara noastră”. Politicianul a criticat conducerea țării că reduce cheltuielile sociale, inclusiv pentru pensionari, dar cresc cheltuielile pentru armată. Autoritățile actuale, reprezentate de Sandu și...

Igor Munteanu: Licitația din Aeroport este anulată pe Telegram, ar urma ancheta

Ieri, 19 februarie, a fost anunțată anularea concursului organizat de APP pentru închirierea spațiilor comerciale din Aeroportul Internațional Chișinău (AIC). Anunțul s-a făcut la ora 20.32, seara, pe un canal de Telegram al unui ministru, care insista vehement că licitația este corectă și va...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica