A fost extinsă lista unităților cu drept de export în UE

La solicitarea ANSA, a fost extinsă lista unităților cu drept de export în UE a peștelui și produselor din pește

Directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Vladislav Cotici, a organizat o ședință tehnică de lucru cu reprezentanții unui operator economic din domeniul alimentar care a fost inclus recent în lista unităților cu drept de export în Uniunea Europeană a peștelui și produselor din pește și acvacultură, anunță ANSA.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Unitatea este amplasată în raionul Criuleni, fiind specializată în procesarea peștelui și produselor din pește cu materia primă provenită din Uniunea Europeană sau din țări terțe, aprobate pentru export în UE.

Vladislav Cotici a mulțumit partenerilor de dezvoltare pentru comunicare și consultările necesare. La fel, a  mulțumit operatorului economic pentru că reprezintă Republica Moldova pe piața europeană cu produse de calitate.

”Solicitarea ANSA pentru extinderea listei unităților de procesare a peștelui și produselor din peste, depusă la începutul lunii decembrie 2020, a fost acceptată, iar lista inițială care includea doar o singură unitate a fost completată cu o unitate nouă”, a declarat Vladislav Cotici.

Astfel, actualmente, sunt aprobare două unități de producere și procesare a peștelui și produselor din pește și acvacultură cu drept de export în UE.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Andrei Nastase: Când eu și colegii mei luptam în stradă, partenerii de dezvoltare îl susțineau pe Plahotniuc

Andrei Nastase declară că atunci când împreună cu colegii „eram în stradă și luptam pentru statul de drept, drepturile și libertățile civice, dreptul la asociere, libertatea presei, Plahotniuc, susținut de partenerii de dezvoltare, îmi punea în cârcă orice doar pentru a mă compromite„. Cum a...

VIDEO Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință

Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință: Plenul va examina dosarele candidaților pentru funcția de Procuror General Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi, 24 mai, în ședință. Pe agendă sunt două subiecte, printre care și examinarea dosarelor candidaților în cadrul concursului pentru...

Statele Unite îşi vor revizui termenii cooperării cu Georgia şi introduc restricţii de vize

Statele Unite îşi vor revizui întreaga cooperare cu Georgia după ce parlamentul acestei ţări a adoptat o lege controversată privind "influenţa străină", a anunţat joi seara secretarul de stat Antony Blinken, relatează AFP şi Reuters. "Astăzi lansez o revizuire completă a cooperării bilaterale dintre Statele...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica