Partidul Șor îl va menține pe Slusari deputat pentru că, spune Tauber, anticipatele costă

Partidul Acțiune și Solidaritate nu va vota Guvernul Gavriliță nu pentru că programul de guvernare și echipa cabinetului său nu merită, ci pentru că în actualul Parlament nu există o majoritate. Despre corupție nu mai vorbesc cei din PAS, pentru că s-a dovedit că au și ei suficienți.

Vicepreședintele PAS Vladimir Bolea: „Noi nu vom vota acest Guvern nu pentru că nu merită, ci pentru că nu există 51 de deputați în Parlamentul Republicii Moldova care o să-i susțină cu adevărat în procesele de reformare. Și orice guvern care vrea să înceapă procesele de reforme trebuie să înceapă exact de acolo de unde a fost demis Guvernul Sandu, de la reforma justiției. Tot ce se întâmplă în R.Moldova: că nu ne dezvoltăm, furturi din bani publici, tăieri din păduri, e pentru că nu funcționează sistemul justiției”, a spus deputatul.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Marina Tauber: „Noi am spus că vrem alegeri anticipate, dar totodată avem o mulțime de probleme în spitale, cu vaccinul, trebuie să facem tot posibilul ca situația pandemică să fie administrată și în fruntea țării să fie un guvern capabil. Vom spune opinia noastră după ce vom face cunoștință cu programul. Totodată vreau să amintesc că noi avem candidatul nostru la funcția de prim-ministru și cabinetul nostru de miniștri. Noi nu trebuie să uităm că încă un scrutin o să ne coste o sumă mare de bani”, a spus Tauber.

Alexandru Slusari: ,,Cei de la Șor deja s-au pornit în căutarea voturilor prin diferite fracțiuni, să formalizeze o majoritate. Adică să fie încropită această majoritate nu sub egida lui Dodon, pentru că Șor are acum mai multă influență împreună cu Plahotniuc și mai mulți bani. După modelul creat anterior de Plahoniuc, va fi formată o majoritate de 51 de voturi care va propune un candidat asupra căruia nu planează suspiciuni de corupție”, a declarat vicepreședintele Parlamentului, deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari în cadrul emisiunii ,,Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Grigore Novac: ,,Cel mai probabil, prima tentativă de învestire a Guvernului Gavrilița va eșua. Există puține șanse să fie votat. După prima tentativă, va urma a doua tentativă și aici se va vedea cine este sincer și cine nu. Mulți dintre cei care declară că-și doresc alegeri anticipate, de fapt, nu și le doresc. De asta eu nu exclud să ne trezim cu o coaliție formală sau neformală între Platforma DA, democrați, Pro Moldova și PAS, de ce nu?”

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Andrei Nastase: Când eu și colegii mei luptam în stradă, partenerii de dezvoltare îl susțineau pe Plahotniuc

Andrei Nastase declară că atunci când împreună cu colegii „eram în stradă și luptam pentru statul de drept, drepturile și libertățile civice, dreptul la asociere, libertatea presei, Plahotniuc, susținut de partenerii de dezvoltare, îmi punea în cârcă orice doar pentru a mă compromite„. Cum a...

VIDEO Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință

Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință: Plenul va examina dosarele candidaților pentru funcția de Procuror General Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi, 24 mai, în ședință. Pe agendă sunt două subiecte, printre care și examinarea dosarelor candidaților în cadrul concursului pentru...

Statele Unite îşi vor revizui termenii cooperării cu Georgia şi introduc restricţii de vize

Statele Unite îşi vor revizui întreaga cooperare cu Georgia după ce parlamentul acestei ţări a adoptat o lege controversată privind "influenţa străină", a anunţat joi seara secretarul de stat Antony Blinken, relatează AFP şi Reuters. "Astăzi lansez o revizuire completă a cooperării bilaterale dintre Statele...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica