ANSA a coordonat o modalitate nouă de promovare și stimulare a producătorii autohtoni

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a coordonat o modalitate nouă de inspectare a materialului săditor pentru a fi promovat spre export în Federația Rusă.

Astăzi în cadrul unei conferințe online, reprezentanții ANSA și a Rosselhoznadzor au avut o discuție despre o modalitatea de inspectare operativă și eficientă, în regim online, a materialului săditor destinat exportului.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Astfel, inspectorii ANSA vor face inspecții într-un format de conferință video la pepinieriile de material săditor viticol, pomicol și decorativ cu prelevarea probelor pentru expertiza de laborator.

Conform procedurii propuse, o probă de control urmează a fi analizată în laboratoarele ANSA, iar altă, va fi expediată spre laboratoarele Rosselkhoznadzor în Federația Rusă. În dependență de rezultatele de laborator, producătorii autohtoni de materialele săditoare vor obține permisiunea de a exporta în Federația Rusă. ANSA, în colaborare cu partenerii externi, depune toate eforturile pentru ca produsele autohtone să nu staționeze în depozite și să fii promovate pe piețele externe.

Menționăm că 9 pepiniere din Republica Moldova au stabilite parteneriate de export în Federația Rusă. Iar în ultimii 3 ani, au fost exportate cca 350-400 mii vițe de vie altoite și cca 950 mii material săditor pomicol, bacifer și decorativ. Partenerii comerciali ruși constată că materialul săditor din Moldova este mult mai adaptat condițiilor climaterice al Federației Ruse.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ion Chicu: Faptul că a apărut reprezentantul PAS, nu înseamnă că noi trebuie să renunțăm

Ion Chicu sugerează că Maia Sandu i-a interzis lui Mazeiks - Ambasadorul UE, să participe la evenimentul de duminică. Ea a depus toate eforturile să minimizeze importanța evenimentului și a disponibilității partidelor de a coopera, mai spune Ion Chicu, președintele PDCM. Noi tot timpul am...

ALARMANT: În Moldova decesele au depășit nașterile cu aproape 10.000 de persoane

Natalitatea scăzută și majorarea numărului de decese au dus la o inversare demografică semnificativă în Republica Moldova în 2023. Anul trecut, decesele au depășit cu aproape 10.000 numărul de nașteri, arată datele Biroului Național de Statistică (BNS). Mai exact, au fost înregistrate 33,7 mii de...

Horoscop 28 mai – zodia care are de luat o decizie care îi poate schimba viața

Horoscop 28 mai - o zi cu revelații. Ies la iveală lucruri, situații care ne pot scoate din impas, apar și oameni care pot repara o relație care n-a mai mers și să ne redresăm din mai multe puncte de Vedere. GEMENI Vești bune de prin...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica