Litvinenco crede într-o alinanță cu Usatîi

Deputat PAS, despre varianta Guvernului „de salvare națională”: De unde luăm 13 mandate? Constatăm că dacă nu își dorește alințe în actualul Parlament, vede o soluție în anticipate pentru a veni Usatîi ca perteneri de alinață

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a comentat inițiativele venite din partea unor formațiuni parlamentare proeuropene, care promovează ideea formării unui Guvern „de unitate națională”. El susține că nu există suficienți deputați care ar vota un astfel de Guvern, dar și că în acest caz ar putea fi anulată posibilitatea alegerilor anticipate, scrie Cotidianul.

A început procesul … Doamna Maia Sandu, ați promis să fiți …

„În afară de disputele legate de Constituție (la care care vom reveni neapărat), văd multe discuții despre necesitatea învestirii unui guvern ”de salvare națională” de către actualul Parlament. Chiar dacă asta ar înseamna amânarea (sau chiar anularea) alegerilor anticipate, admitem pentru o clipă așa un scenariu. Întrebarea este următoarea: cu voturile cui se poate învesti un astfel de guvern în condițiile în care pentru aceasta sunt necesare 51 de voturi? PAS are 15 mandate, PPDA are 11 mandate, PUN are 1 mandat, PD are 11 mandate. În total obținem 38 de mandate. Mai este nevoie de încă minim 13 mandate. De unde le luam? De la Dodon+Nichiforciuc&Andronache (39 de mandate)? De la Șor-Pentru Moldova (16 mandate)? De la Pro Moldova (7 mandate)?”, comentează Litvinenco.

El insistă că „în actualul Parlament nu se poate face o majoritate credibilă care să învestească un guvern care să lucreze pentru oameni”.

„De aceea, fără alegeri parlamentare anticipate, grupările Dodon-Plahotniuc-Șor-Nichiforciuc&Andronachi vor continua să controleze Republica Moldova.
Mai este un lucru interesant. Scopul de facto a grupărilor Dodon-Plahotniuc-Șor-Nichiforciuc&Andronachi nu este guvernarea țării. Cu atât mai mult guvernarea eficientă a treburilor publice. Scopul lor, dincolo de continuarea hoțiilor, este evitarea anticipatelor. Și – cred ei – odată cu aceasta, poate, va scădea ratingul oponentului”, mai menționează deputatul.

Comunicăm