Maiei Sandu trebui să se gândească de pe acum la un exit, pentru că nu va putea face alt pas

Mă distrează unii analiști atât din Republica Moldova cât și din România. Au început acum să țipe că nu vor mai fi alegeri anticipate și că Maia Sandu a ajuns într-un blocaj. Am spus de la început că nu vor fi alegeri anticipate și că nu trebuie să ne uităm la declarațiile politicienilor decât cu o mare doză de scepticim. Atât timp cât doar PAS ul are câștigat, iar toate celelalte partide parlamentare pierd, e normal să nu se ajungă la anticipate, scrie analistul român Cristian Hriţuc.

Litvinenco crede într-o alinanță cu Usatîi

Cât privește strategii Maiei Sandu, ei ar trebui să se gândească de pe acum la un exit. Curtea Constituțională va da câștig de cauză PSRM, care aici chiar are dreptate. Atât timp cât există o prevedere constituțională și o decizie, că Președintele trebuie să țină cont de propunerea unei majorități parlamentare atunci când face o desemnare, Maia Sandu nu va putea face alt pas.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Maia Sandu va ajunge în blocaj și dacă va persista în decizia ei de a nu desemna un premier al unei majorități, va încălca Constituția. Nu contează că acea majoritate e toxică, formată din oameni care mai de care. Atât timp cat sunt parlamentari, reprezintă un vot în legislativ și sunt mandați de o parte din electorat să îi reprezinte.

A început procesul … Doamna Maia Sandu, ați promis să fiți …

Din păcate, marii strategi ai Maiei au dus-o într-o zonă în care n-are optiuni. Momentan, este pe val, dar timpul trece și cetățenii nu se vor mai mulțumi doar cu discursuri anti-corupție și nici cu poze făcute în timpul vizitelor de stat. Oamenii vor dori lucruri concrete. Soluții la problemele lor.

Deocamdată, PSRM conduce tactic jocul. Ei au renunțat de bună voie la guvernare, au cedat puterea și asta a fost o greșeală politică, dar probabil au realizat ca va fi o tampenie și mai mare pentru partid dacă vor ajunge la anticipate.

Până când se va instaura un nou guvern, cetatenii pot vedea mai bine ce înseamnă dublul limbaj. Din păcate pentru ei, dar și pentru statul moldovean, acesta este timp pierdut.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

NEWS ALERT VIDEO: Andrei Spînu acuză Procuratura Anticorupție că ar face jocul “grupului criminal organizat”

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu acuză Procuratura Anticorupție că ar face jocul "grupului criminal organizat" prin pornirea unui proces penal pe modul în care este organizată licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroport. Potrivit lui Spînu, acest proces penal ar fi pus presiune...

Ilan Șor: Alegerile locale din 2023 s-au desfășurat cu numeroase încălcări, iar rezultatele lor nu pot fi legitime

Omul de afaceri și politicianul Ilan Șor, constată declară că echipa sa a depus o cerere la CEC, cerând recunoașterea nevalabilității alegerilor și crede că trebuie organizat un nou scrutin. ”Partidul nostru obține constant dreptate. Recunoașterea de către Curtea Constituțională a ilegalității restrângerii drepturilor a...

Ion Ceban: La solicitarea administrației locale și a locuitorilor, va fi lansată o nouă rută de transport public spre Cricova

Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, împreună cu responsabilii din cadrul Primăriei, a mers astăzi în vizită de lucru în orașul Cricova, suburbie a Capitalei. În cadrul vizitei, edilul a discutat cu reprezentanții administrației locale despre proiectele realizate în comun, necesitățile și obiectivele investiționale,...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica