Președintele, folisind minciuna și manipularea, crește ura și agresivitatea în societate

Vitalie Dragancea vine cu o părere despre activitatea președintelui ales care ar teebuie să aibă responsabilitatea pentru securitatea și bunăstarea a 3 milioane de moldoveni

Unica persoană aleasă de întregul popor este Președintele. Deci, Președintele trebuie să aibă cel puțin un minim sens al responsabilității pentru securitatea și bunăstarea a 3 milioane de moldoveni – indiferent de locul în care ei locuiesc, de credința care o împărtășesc, de preferințele politice și pentru cine au votat.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

După fiecare proces electoral toți rămânem să fim un popor.


Noi avem dreptul să ne așteptăm că Președintele e un protector și dezvoltator al democrației – odată ce a ajuns la putere prin procedura democratică de vot.

Nagacevschi: Asemenea precedente sunt extrem de periculoase pentru democrație și statul de drept

Ne putem aștepta ca, indiferent de egoul lui, ambițiile și preferințele politice, Președintele va proteja și apăra libertățile noastre și va fi un exemplu de comportament pentru noi toți.


Avem dreptul să ne așteptăm ca Președintele, de dragul nostru și al țării, ne va arăta că ia în serios poziția de Președinte, că simte greutatea responsabilității și ne face să observăm respectul lui față de democrație și constituție.


Dar Președintele nu a mers așa. Până ce.

ALERT: Alexandr Slusari a primit spray lacrimogen de la un … comentariu

Președintele încă nu și-a manifestat interesul de a depăși războaiele politice, care dezbină societatea; nu și-a arătat interesul de a găsi obiective comune, care să ne unească; nu și-a arătat interesul de a folosi puterea mare a poziției pentru a ajuta toată lumea să se unească și să pășească înainte.

Președintele folosește puterea poziției pentru a-și satisface capriciile egoiste politice și a-și promova apropiații loiali.
Președintele nu a folosit poziția pentru a trata bolile societății ci o folesește pentru a absorbi atenția publică, spre care râvnește atât de mult.

Președintele încă nu a înțeles să fie Președinte.

Nu se ocupă de epimdemie – cu toate că acum câteva luni afirma că este gestionată prost și cerea schimbări urgente. Deci nu viețile oamenilor sunt pe prim plan.

Președintele folisind minciuna și manipularea stimulează dezlănțuirea celor proaste simțuri omenești – crește în societate ura și agresivitatea.

Totuși.

Chiar și sub presiunea minciunii și manipulărilor tot mai mulți observă slăbiciunea și egoismul Președintelui nou.
Nu poți construi ceva Mare și Bun numai atacând și semănând ură.

Nu poți fi Leader adevărat al țării fără să îți asumi imediat răspunderea pentru administrarea crizelor care le confruntă societatea, fără să formulezi obiective acceptate de societate și planuri concrete de acțiuni pentru combaterea pandemiei și resuscitarea economiei.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Cornelia Cozonac: Lăsați procurorii să-și facă treaba …..

Jurnalista de investigații Cornelia Cozonac scrie ca ar fi depistat dosare penale la rudele unor membri ai comisiei de vetting. Da eu am mai multe intrebari la Comisia parlamentara, bunaoara cum i-au selectat pe membrii comisiilor de prevetting si vetting. Candidatii propuși de partenerii de dezvoltare...

VIDEO: Scandalul de la Teleradio-Moldova ia amploare

Ies noi detalii despre problemele de la Teleradio Moldova. Consiliul de Supraveghere și Dezvoltare al Teleradio-Moldova, constată un haos fără precedent în instituție. Banii publici se cheltuie în secret, emisiuni de interes public nu se produc, știri despre viața din republică se fac puține,...

Zaharova: O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la UE ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO

O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO, a afirmat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, întrebată în legătură cu posibilitatea ca cele două ţări să devină...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica