Președintele, folisind minciuna și manipularea, crește ura și agresivitatea în societate

Vitalie Dragancea vine cu o părere despre activitatea președintelui ales care ar teebuie să aibă responsabilitatea pentru securitatea și bunăstarea a 3 milioane de moldoveni

Unica persoană aleasă de întregul popor este Președintele. Deci, Președintele trebuie să aibă cel puțin un minim sens al responsabilității pentru securitatea și bunăstarea a 3 milioane de moldoveni – indiferent de locul în care ei locuiesc, de credința care o împărtășesc, de preferințele politice și pentru cine au votat.

După fiecare proces electoral toți rămânem să fim un popor.


Noi avem dreptul să ne așteptăm că Președintele e un protector și dezvoltator al democrației – odată ce a ajuns la putere prin procedura democratică de vot.

Nagacevschi: Asemenea precedente sunt extrem de periculoase pentru democrație și statul de drept

Ne putem aștepta ca, indiferent de egoul lui, ambițiile și preferințele politice, Președintele va proteja și apăra libertățile noastre și va fi un exemplu de comportament pentru noi toți.


Avem dreptul să ne așteptăm ca Președintele, de dragul nostru și al țării, ne va arăta că ia în serios poziția de Președinte, că simte greutatea responsabilității și ne face să observăm respectul lui față de democrație și constituție.


Dar Președintele nu a mers așa. Până ce.

ALERT: Alexandr Slusari a primit spray lacrimogen de la un … comentariu

Președintele încă nu și-a manifestat interesul de a depăși războaiele politice, care dezbină societatea; nu și-a arătat interesul de a găsi obiective comune, care să ne unească; nu și-a arătat interesul de a folosi puterea mare a poziției pentru a ajuta toată lumea să se unească și să pășească înainte.

Președintele folosește puterea poziției pentru a-și satisface capriciile egoiste politice și a-și promova apropiații loiali.
Președintele nu a folosit poziția pentru a trata bolile societății ci o folesește pentru a absorbi atenția publică, spre care râvnește atât de mult.

Președintele încă nu a înțeles să fie Președinte.

Nu se ocupă de epimdemie – cu toate că acum câteva luni afirma că este gestionată prost și cerea schimbări urgente. Deci nu viețile oamenilor sunt pe prim plan.

Președintele folisind minciuna și manipularea stimulează dezlănțuirea celor proaste simțuri omenești – crește în societate ura și agresivitatea.

Totuși.

Chiar și sub presiunea minciunii și manipulărilor tot mai mulți observă slăbiciunea și egoismul Președintelui nou.
Nu poți construi ceva Mare și Bun numai atacând și semănând ură.

Nu poți fi Leader adevărat al țării fără să îți asumi imediat răspunderea pentru administrarea crizelor care le confruntă societatea, fără să formulezi obiective acceptate de societate și planuri concrete de acțiuni pentru combaterea pandemiei și resuscitarea economiei.

Comunicăm