Ar necesita niște precizări din partea Excelenței Sale, Peter Michalko

Grigore Novac a venit cu o reacție la declarația abasadorului UE Peter Michalko:„Este îngrijorător când persoane implicate în frauda bancară decid formarea Guvernului”

Deputatul Grigore Novac constată că “Povestea de succes a UE”, care i-a furat pe moldoveni de un miliard de dolari. Ne-a amintit de acest lucru chiar Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, care a afirmat aseară că “în formarea noului guvern participă cei care sunt implicați în furtul miliardului”.

Totuși, această afirmație ar necesita niște precizări din partea Excelenței Sale, Peter Michalko. El se referă la echipa Maiei Sandu, care a fost parte a “povestei de succes a Uniunii Europene” în perioada când a fost furat un miliard de dolari din trei bănci moldovenești și care acum participă la formarea Guvernului Gavrilița? Vom aminti că miliardul a fost furat în 2014-2015, cu implicarea directă a celor care erau la guvernare în țara pe care Uniunea Europeană o numea “povestea de succes a UE”. Maia Sandu a făcut parte din guvernele din perioada când se fura miliardul.

Personal Maia Sandu a votat pentru acordarea mai multor miliarde de lei garanție de stat pentru băncile devalizate, datorie pusă pe umerii cetățenilor Republicii Moldova. A recunoscut acest vot pentru miliardele oferite garanții de stat chiar Maia Sandu. Prin urmare, cetățenii țării noastre și-ar dori ca Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko să fie mai explicit în afirmațiile despre сei care sunt implicați în furtul miliardului. Și dacă tot a decis să se implice activ în politica internă a Republicii Moldova, să o facă echidistant și să dea toate numele, fără omisiuni ca în proverbul: “e nemernic(ă), dar e nemernicul(a) nostru(a)”.

Recent, în mod coordonat se fac întâlniri la nivel înalt, în contextul situației politice din țară.

Pe de altă parte

  • Năstase, întrevedere cu ambasadorul Hogan: „Învestirea unui guvern anti-criză este imperios necesară” https://bit.ly/3s8ixLQ
  • ….

Comunicăm