Chicu: “Rothschild” se “băga” și la mine prin august 2020. Credea, probabil, că e august 2019

Înfrângere pentru „Avia Invest” la Curtea Constituțională. Compania, obligată să achite în continuare bani în buget din taxa aeroportuară

Curtea Constituțională a respins cererea de suspendare a unor acțiuni din Legea Fondului de susținere a populației, depusă în interesul companiei „Avia Invest”. Mai exact, acțiunea se referă la redirecționarea unei părți din taxa aeroportuară către FSP

Ar necesita niște precizări din partea Excelenței Sale, Peter Michalko

Ex-premierul Ion Chicu a venit cu un comentariu la această decizie.

”Începînd din Iulie 2020, după ce Parlamentul a susținut inițiativa guvernului de a lua la buget 50% din banii câștigați de pe fiecare pasager de către Avia Invest, 4,5 euro din cei 9 colectați de “investitorul de la Habarovsk” merg spre finanțarea persoanelor social-vulnerabile.

p.s. “Rothschild” se “băga” și la mine prin august 2020. Credea, probabil, că e august 2019 :)”

Amintim că de la introducerea în iulie 2020 şi până la finele lunii ianuarie 2021, din taxa aeroportuară la bugetul de stat au fost acumulate circa 13,4 milioane lei, arată date ale Fiscului.

Mandatul Maiei Sandu nu trebuia validat

În luna aprilie 2020, Guvernul Chicu și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului asupra proiectului de lege privind instituirea unor măsuri de susținere a cetățenilor și a activității de întreprinzător în perioada stării de urgență și modificarea unor acte legislative.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *