Conturile bancare din Londra ale fiului fostului prim-ministru Vlad Filat vor rămâne goale

Banii vor fi utilizați la implementarea proiectelor în Republica Moldova.

Banii aflați pe conturile bancare din Marea Britanie ale fiului fostului premier Vlad Filat, Luca Filat, vor fi transferați către autoritățile din Republica Moldova. Mărimea fondului este de 456 de mii 068 de lire sterline. Banii vor fi utilizați pentru implementarea proiectelor în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova, anunță Ministerul moldovean de Externe printr-un comunicat.

Igor Dodon a comentat delcarația ambasadorului UE la Chisinău – e vorba de standarde duble?

În cadrul unei discuții dintre prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi cu ambasadorul britanic Steven Fisher, diplomatul a precizat că decizia de a transfera banii aparține autorităților de la Londra și se face în conformitate cu prevederile Convenției ONU împotriva corupției. Astfel, urmează să fie convenit mecanismul exact prin care aceste fonduri să fie transferate în țara noastră. În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au abordat și subiecte ce țin de relațiile bilaterale între Republica Moldova și Marea Britanie și Irlanda de Nord. Astfel s-a decis despre necesitatea organizării consultărilor politie între ministerele de Externe ale celor două state.

ULTIMA ORĂ: Maia Sandu dezvăluie cu cine va face alianță după anticipate

Discuțiile au avut loc în contextul platformei de Dialog Politic şi Strategic de nivel înalt, constituit urmare a semnării la sfârșitul anului trecut a Acordului de Parteneriat Strategic, Comerț și Cooperare dintre Republica Moldova și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Șeful diplomației moldovene a menționat caracterul avansat, de parteneriat strategic al relației bilaterale, care urmează a fi punctual consolidat prin diversificarea inițiativelor economice şi comerciale.

Sub patronajul celor de la Bruxelles, ați avut dezlegare la corupție și hoție

Comunicăm