Dumbrăveanu: Să uităm de luptele politice și să le permitem îngerilor în halate albe să continue salvarea sănătății

spot_img

Viorica Dumbrăveanu, fostul Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, vine cu un îndemn către societate, către oamenii politici și persoanele respeonsabile pentru a fi solidari cu medicii – îngerii în halate albe.

”Covid-19 este o încercare la nivel global. Moldova nu este o excepție. Infecția lovește în sănătate, răpește vieți omenești, extenuează eforturile lucătorilor medicali.

Am făcut față provocării, grație profesionalismului și dedicației personalului medical. Dar reiterez, am pierdut lupta adeseori din cauza dezinformării, ba și mai grav, din cauza manipulării opiniei publice.

Analizând acțiunile întreprinse în lupta cu infecția Covid-19, nu pot să nu remarc instituirea Centrului Covid, precum și intensitatea actului medical acordat de personalul Centrului vizat.

Profesioniștii Centrului, 80 % sunt angajații SCM „Sfânta Treime”, care au salvat situația în municipiul Chișinău, dar cel mai important al pacienților suspecți și confirmați pozitiv.

Și acum, vă rog, să reparăm greașeala istorică, să ne întoarcem cu fața plină de recunoștință către sistemul medical, să apreciem la justa valoare activitatea personalului.

Să uităm de luptele politice, editoriale și să le permitem îngerilor în halate albe să continue salvarea sănătății, societății și respectiv sensului de mâine al țării”.

Mariana Durleșteanu: Deja totul este grețos

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Peter Szijjarto declară că aderarea Ucrainei la NATO este exclusă

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a afirmat miercuri că, "în circumstanţele actuale", aderarea Ucrainei la NATO este exclusă, relatează agenţia EFE. "Aliaţii au spus clar că în circumstanţele actuale aderarea Ucrainei la NATO este exclusă", a declarat ministrul Szijjarto presei ungare, vorbind de la...

Dumitru Alaiba a semnat ordinul de demisie a directorului Serviciului național unic 112, Liviu Oboroc

Directorul Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112, Liviu Oboroc, a fost demis. Ordinul a fost semnat de către vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al dezvoltării economice și digitalizării, transmite IPN. „Este o tragedie din care trebuie să tragem unele concluzii despre cum funcționează și...

Rusia vrea să ceară străinilor să semneze un “acord de loialitate”

Ministerul de Interne al Rusiei a pregătit un proiect de lege care i-ar obliga pe străini să semneze un "acord de loialitate" ce le-ar interzice să critice politica oficială, să discrediteze istoria militară sovietică şi să nu se conformeze valorilor familiei tradiţionale, relatează Reuters. De...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica