Dumbrăveanu: ”Munca personalului medical trebuie apreciată la justa valoare!!!

În ultimul timp, speranța noastră este îndreptată spre personalul medical. Deja de un an, pandemia submină ritmul normal al vieții, ne ține într-o panică interminabilă, dar și mai grav, ne lipsește de oamenii dragi.

Nu este o declarație lirică, dar timp îndelungat am auzit din partea unor „binevoitori”, “ode” pentru profesioniștii din sistemul medical, mimări de politici pentru a motiva la justa valoare efortul și sacrificiul personal de a salva vieți omenești, reforme sterile lansate de dragul orgoliului personal sau al intereselor materiale proprii.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Care a fost efectul? Exodul personalului medical, care era în căutarea unui mediu demn de activitate, blamarea sistemului și critici nefondate, subminarea încrederii populației față de efortul medicilor.

Anul 2020 a fost un an crucial în prioritizarea investițiilor și dezvoltării instituțiilor medicale, dar și mai important, în consolidarea imaginii lucrătorilor medicali și motivarea corespunzătoare a eforturilor acestora.

Sunt primele etape de majorare a salariului pentru personalul medical și sper că indiferent de furtunile politice,aceste majorări vor constitui o prioritate continuă și solidă, căci doar o societate sănătoasă are viitor.

Marian Rujoiu zicea: „În viață lucrurile se fac ușor, doar ideea greșită că ar fi greu, ne oprește să fim extraordinari”.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ion Chicu: Faptul că a apărut reprezentantul PAS, nu înseamnă că noi trebuie să renunțăm

Ion Chicu sugerează că Maia Sandu i-a interzis lui Mazeiks - Ambasadorul UE, să participe la evenimentul de duminică. Ea a depus toate eforturile să minimizeze importanța evenimentului și a disponibilității partidelor de a coopera, mai spune Ion Chicu, președintele PDCM. Noi tot timpul am...

ALARMANT: În Moldova decesele au depășit nașterile cu aproape 10.000 de persoane

Natalitatea scăzută și majorarea numărului de decese au dus la o inversare demografică semnificativă în Republica Moldova în 2023. Anul trecut, decesele au depășit cu aproape 10.000 numărul de nașteri, arată datele Biroului Național de Statistică (BNS). Mai exact, au fost înregistrate 33,7 mii de...

Horoscop 28 mai – zodia care are de luat o decizie care îi poate schimba viața

Horoscop 28 mai - o zi cu revelații. Ies la iveală lucruri, situații care ne pot scoate din impas, apar și oameni care pot repara o relație care n-a mai mers și să ne redresăm din mai multe puncte de Vedere. GEMENI Vești bune de prin...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica