Dumbrăveanu: ”Munca personalului medical trebuie apreciată la justa valoare!!!

spot_img

În ultimul timp, speranța noastră este îndreptată spre personalul medical. Deja de un an, pandemia submină ritmul normal al vieții, ne ține într-o panică interminabilă, dar și mai grav, ne lipsește de oamenii dragi.

Nu este o declarație lirică, dar timp îndelungat am auzit din partea unor „binevoitori”, “ode” pentru profesioniștii din sistemul medical, mimări de politici pentru a motiva la justa valoare efortul și sacrificiul personal de a salva vieți omenești, reforme sterile lansate de dragul orgoliului personal sau al intereselor materiale proprii.

Care a fost efectul? Exodul personalului medical, care era în căutarea unui mediu demn de activitate, blamarea sistemului și critici nefondate, subminarea încrederii populației față de efortul medicilor.

Anul 2020 a fost un an crucial în prioritizarea investițiilor și dezvoltării instituțiilor medicale, dar și mai important, în consolidarea imaginii lucrătorilor medicali și motivarea corespunzătoare a eforturilor acestora.

Sunt primele etape de majorare a salariului pentru personalul medical și sper că indiferent de furtunile politice,aceste majorări vor constitui o prioritate continuă și solidă, căci doar o societate sănătoasă are viitor.

Marian Rujoiu zicea: „În viață lucrurile se fac ușor, doar ideea greșită că ar fi greu, ne oprește să fim extraordinari”.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ilan Șor: Maia Sandu va cheltui 20 de milioane de lei pentru propagandă împotriva adversarilor politici anul viitor

Omul de afaceri Ilan Șor se întreabă retoric - pe ce ați cheltui 20 de milioane de lei? Pe reparația și construcția drumurilor? Pe achiziționarea de utilaje de deszăpezire? Sau poate pe renovarea școlilor? Maia Sandu are o altă opinie: pentru propagandă împotriva adversarilor politici anul...

PAS o critică primarul ales pentru că nu s-a apucat de lucru, în condițiile în care anume PAS obstrucționează validarea mandatului de primar

Curtea de Apel a dat câștig de cauză pentru primarul ales din comuna Grătiești, declară Dinu Plîngău. Câștig și la Apel pentru Grătiești! Olga Caraman a câștigat alegerile de la Grătiești cu 78%, iar mandatul doamnei primar continuă să nu fie validat nici pană în...

Lavrov: Moldova este destinată să fie următoarea victimă în războiul hibrid al Occidentului împotriva Rusiei

"Memorandumul Kozak, care ar fi putut rezolva în mod fiabil situația din Moldova acum 20 de ani, se numără printre încercările zădărnicite de a rezolva problemele continentului nostru pe principiile OSCE. Bruxelles-ul NATO și UE au torpilat fără menajamente documentul parafat deja atunci de Chișinău...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

spot_img

Opinie

Politica