Dumbrăveanu: ”Munca personalului medical trebuie apreciată la justa valoare!!!

În ultimul timp, speranța noastră este îndreptată spre personalul medical. Deja de un an, pandemia submină ritmul normal al vieții, ne ține într-o panică interminabilă, dar și mai grav, ne lipsește de oamenii dragi.

Nu este o declarație lirică, dar timp îndelungat am auzit din partea unor „binevoitori”, “ode” pentru profesioniștii din sistemul medical, mimări de politici pentru a motiva la justa valoare efortul și sacrificiul personal de a salva vieți omenești, reforme sterile lansate de dragul orgoliului personal sau al intereselor materiale proprii.

Care a fost efectul? Exodul personalului medical, care era în căutarea unui mediu demn de activitate, blamarea sistemului și critici nefondate, subminarea încrederii populației față de efortul medicilor.

Anul 2020 a fost un an crucial în prioritizarea investițiilor și dezvoltării instituțiilor medicale, dar și mai important, în consolidarea imaginii lucrătorilor medicali și motivarea corespunzătoare a eforturilor acestora.

Sunt primele etape de majorare a salariului pentru personalul medical și sper că indiferent de furtunile politice,aceste majorări vor constitui o prioritate continuă și solidă, căci doar o societate sănătoasă are viitor.

Marian Rujoiu zicea: „În viață lucrurile se fac ușor, doar ideea greșită că ar fi greu, ne oprește să fim extraordinari”.

Comunicăm