Magistrații Curții Constituționale sunt puși într-o situație complicată

Potrivit unor surse, majoritatea magistraților Curții Constituționale susțin că sunt puși într-o situație complicată.

Ei ar fi trebuit să-și anuleze propria hotărâre din vara anului trecut, prin care obligă șeful statului să desemneze candidatul la funcția de prim-ministru, susținut de o majoritate de cel puțin 51 de deputați.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

În acest sens, judecătorilor Curții li s-a promis atât suport pentru a „ajuta cu argumentarea hotărârii, cât și prezentarea pozitivă a ei în mass media”.

Ca urmare a mai multor presiuni care au fost făcute

Ca urmare a mai multor presiuni care au fost făcute, în special, pe parcursul săptămânii trecute, magistrații Curții Constituționale sunt gata să recunoască decretul președintelui Maia Sandu de numire a doua oară a candidatului la funcția de prim-ministru, Natalia Gavrilița drept constituțional. 

Durlesteanu: Nu voi capitula în față unor provocări josnice, unor minciuni, unor insinuări

Surse din instituția prezidențială au comunicat pentru Politics.MD că Maia Sandu deja cunoaște hotărârea Curții Constituționale, una favorabilă instituției pe care o conduce și Partidului Acțiune și Solidaritate. Aceeași sursă a mai comunicat că presiunile asupra magistraților Curții Constituționale au fost făcute pe mai multe căi, dar și de către mai multe persoane și instituții, inclusiv cea prezidențială. Mai multe apropouri au venit din partea a doi ambasadori occidentali, acreditați la Chișinău, unul dintre care este de peste ocean. 

Ca și instrumente de presiune socială au fost folosiți și unii ex-membri ai Curții Constituționale, dar și mai multe instituții media, care au promovat ideea legalității și corectitudinii decretului Maiei Sandu. De asemenea, mesajele publice exprimate în spațiu public de unii ambasadori și întâlniri private.

Dacă va prevala bunul simț și magistrații Înaltei Curți își vor păstra onoarea, despre aceasta vom afla marți, 23 februarie 2021.

Dodon i-a făcut un apropo lui Peter Mikhalko: ”Сукин сын, … но наш сукин сын”

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Valeriu Ostalep: “Securiștii români ar fi trebuit să-și informeze conducerea despre ce fac ei greșit în Moldova”

În societatea moldovenească există îngrijorări și temeri cu privire la România din cauza memoriei istorice neplăcute, a impunerii cetățenilor Moldovei a denumirii limbii și a studierii nefirești a istoriei românești, precum și din cauza viziunilor și aspirațiilor expansioniste ale conducerii țării vecine. O astfel de...

Alexei Lungu despre paradoxul tarifelor: Prețul gazelor scade pe bursele mondiale, dar în Moldova crește

Monopol este al doilea nume al regimului Sandu. Doamna președinte a construit un singur centru de decizie în toate sferele, dând la o parte punctele de vedere alternative. Este vorba și despre sectorul gazelor. Ca orice monopolist, Sandu înțelege că indiferent de prețurile stabilite, oamenii...

BBC: Există un risc serios ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia anul acesta

Fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune din Marea Britanie avertizează că Ucraina ar putea fi înfrântă de Rusia chiar în 2024. Motivul ar fi că ucrainenii ajung să simtă că ”nu mai pot câștiga”. Generalul Sir Richard Barrons, fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune (în...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica