Conflictul transnistrean poate provoca o explozie

Dacă nu sunt soluţionate focarele de tensiune din regiunile separatiste din Moldova şi Georgia, acestea ar putea provoca o explozie.

Această opinie a fost exprimată de ministrul suedez de externe Ann Linde, care a vizitat recent Moldova în calitate de preşedinte în exerciţiu al OSCE, notează ziarul suedez Svenska Dagbladet, citat de Infotag.

Corespondentul gazetei suedeze, care a vizitat Chişinăul şi Tiraspolul împreună cu Ann Linde, a menţionat că “situaţia din regiunile separatiste este o prioritate a problemelor de care Ann Linde este responsabilă, datorită faptului că Suedia prezidează OSCE”.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

“Rădăcinile acestor conflicte se întorc la perioada prăbuşirii Uniunii Sovietice. Rusia are o influenţă foarte mare asupra regiunilor separatiste.

Dar lumea exterioară nu le recunoaşte ca suverane sau independente. Prin urmare, este foarte important pentru OSCE să menţină un echilibru în această privinţă.

Nu este vorba doar de securitate militară, ci şi de drepturile omului şi principiile statului de drept, despre democraţie”, menţionează Linde pentru Svenska Dagbladet.

Ann Linde speră să realizeze negocieri concrete asupra Transnistriei (în formatul “5 + 2” – “I”) în timp ce Suedia deţine preşedintenţia OSCE.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Cornelia Cozonac: Lăsați procurorii să-și facă treaba …..

Jurnalista de investigații Cornelia Cozonac scrie ca ar fi depistat dosare penale la rudele unor membri ai comisiei de vetting. Da eu am mai multe intrebari la Comisia parlamentara, bunaoara cum i-au selectat pe membrii comisiilor de prevetting si vetting. Candidatii propuși de partenerii de dezvoltare...

VIDEO: Scandalul de la Teleradio-Moldova ia amploare

Ies noi detalii despre problemele de la Teleradio Moldova. Consiliul de Supraveghere și Dezvoltare al Teleradio-Moldova, constată un haos fără precedent în instituție. Banii publici se cheltuie în secret, emisiuni de interes public nu se produc, știri despre viața din republică se fac puține,...

Zaharova: O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la UE ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO

O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO, a afirmat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, întrebată în legătură cu posibilitatea ca cele două ţări să devină...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica