Carburanții s-au scumpit din nou

spot_img

Anticipatele și lipsa unui Guvern duc la instabilitate și scumpiri

Carburanţii s-au scumpit din nou. Una dintre cele mai mari reţele de benzinării din ţară a afişat preţuri noi.

Cel mai mult s-a majorat preţul la gazul lichefiat, cu peste 30 de bani. Este a treia scumpire a carburanţilor în ultimele două săptămâni, transmite publika.md.

La una dintre cele mai mari reţele de staţii PECO din ţară, benzina cu cifra octanică A95 costa miercuri 18 lei şi 13 bani, iar joi – cu 15 bani mai mult. Preţul motorinei a crescut cu 25 de bani, ajungând la aproape 15 lei şi 60 de bani, iar gazul lichefiat s-a scumpit cel mai mult, cu 31 de bani.

Aventura în care s-a antreat ambasadorul UE!

Această reţea de benzinării scumpeşte carburanţii pentru a treia oară în ultimele două săptămâni. Am încercat să obţinem o reacție de la administraţia acesteia, dar nimeni nu ne-a răspuns la telefon.

În 12 februarie, aceste staţii PECO afişau pentru benzină un preţ de 17 lei şi 73 de bani per litru. Următoarea scumpire a avut loc în 24 februarie, când benzina costa 18 lei şi 13 bani. La doar o zi distanţă, preţul benzinei a crescut la 18 lei şi 28 de bani.

Totodată, la această reţea şi motorina s-a scumpit în două săptămâni de la 14 lei şi 89 de bani până la 15 lei şi 59 de bani.

Viaţa se scumpeşte în Europa în plină pandemie

Gazul lichefiat a ajuns să coste aproape 11 lei per litru, deşi în 12 februarie, preţul era de 10 lei şi 12 bani.

În ultimele două luni, carburanţii s-au scumpit de mai multe ori. În cadrul audierilor din Parlament, reprezentanţii companiilor petroliere au spus că au majorat preţurile din cauza fluctuațiilor pe bursele internaţionale, a scumpirii dolarului şi creşterii accizelor cu până la nouă procente. De cealaltă parte, Consiliul Concurenţei a anunţat că desfăşoară o anchetă, după ce a depistat acţiuni concertate de majorare a preţurilor din partea mai multor companii petroliere.

Preţul petrolului explodează

Deputatul independent Alexandr Oleinic a înregistrat un proiect de lege prin care Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică să stabilească o dată în lună preţurile plafon la carburanţi. Proiectul încă nu a fost supus votului în Parlament.

Menționăm că preţul petrolului explodează: Barilul de petrol este cotat la 67,23 de dolari, maximul ultimului an

Preţurile petrolului au crescut joi, pentru a patra sesiune consecutivă, la cel mai înalt nivel din ultimele 13 luni, susţinute de politicile de relaxare monetară şi de producţia mai mică din Statele Unite, anunţă Reuters.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

PAS o critică primarul ales pentru că nu s-a apucat de lucru, în condițiile în care anume PAS obstrucționează validarea mandatului de primar

Curtea de Apel a dat câștig de cauză pentru primarul ales din comuna Grătiești, declară Dinu Plîngău. Câștig și la Apel pentru Grătiești! Olga Caraman a câștigat alegerile de la Grătiești cu 78%, iar mandatul doamnei primar continuă să nu fie validat nici pană în...

Lavrov: Moldova este destinată să fie următoarea victimă în războiul hibrid al Occidentului împotriva Rusiei

"Memorandumul Kozak, care ar fi putut rezolva în mod fiabil situația din Moldova acum 20 de ani, se numără printre încercările zădărnicite de a rezolva problemele continentului nostru pe principiile OSCE. Bruxelles-ul NATO și UE au torpilat fără menajamente documentul parafat deja atunci de Chișinău...

Noul meniu în grădinițele din Capitală se va modifica

Primăria Chișinău aduce la cunoștință că începând cu data de 1 decembrie 2023, în instituțiile de educație timpurie se va implementa Meniul model unic, sezon (iarnă-primăvară), aprobat de către DGETS și coordonat de către CSP. Acesta va include 3 mese principale şi o gustare (dejun,...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

spot_img

Opinie

Politica