Carburanții s-au scumpit din nou

Anticipatele și lipsa unui Guvern duc la instabilitate și scumpiri

Carburanţii s-au scumpit din nou. Una dintre cele mai mari reţele de benzinării din ţară a afişat preţuri noi.

Cel mai mult s-a majorat preţul la gazul lichefiat, cu peste 30 de bani. Este a treia scumpire a carburanţilor în ultimele două săptămâni, transmite publika.md.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

La una dintre cele mai mari reţele de staţii PECO din ţară, benzina cu cifra octanică A95 costa miercuri 18 lei şi 13 bani, iar joi – cu 15 bani mai mult. Preţul motorinei a crescut cu 25 de bani, ajungând la aproape 15 lei şi 60 de bani, iar gazul lichefiat s-a scumpit cel mai mult, cu 31 de bani.

Aventura în care s-a antreat ambasadorul UE!

Această reţea de benzinării scumpeşte carburanţii pentru a treia oară în ultimele două săptămâni. Am încercat să obţinem o reacție de la administraţia acesteia, dar nimeni nu ne-a răspuns la telefon.

În 12 februarie, aceste staţii PECO afişau pentru benzină un preţ de 17 lei şi 73 de bani per litru. Următoarea scumpire a avut loc în 24 februarie, când benzina costa 18 lei şi 13 bani. La doar o zi distanţă, preţul benzinei a crescut la 18 lei şi 28 de bani.

Totodată, la această reţea şi motorina s-a scumpit în două săptămâni de la 14 lei şi 89 de bani până la 15 lei şi 59 de bani.

Viaţa se scumpeşte în Europa în plină pandemie

Gazul lichefiat a ajuns să coste aproape 11 lei per litru, deşi în 12 februarie, preţul era de 10 lei şi 12 bani.

În ultimele două luni, carburanţii s-au scumpit de mai multe ori. În cadrul audierilor din Parlament, reprezentanţii companiilor petroliere au spus că au majorat preţurile din cauza fluctuațiilor pe bursele internaţionale, a scumpirii dolarului şi creşterii accizelor cu până la nouă procente. De cealaltă parte, Consiliul Concurenţei a anunţat că desfăşoară o anchetă, după ce a depistat acţiuni concertate de majorare a preţurilor din partea mai multor companii petroliere.

Preţul petrolului explodează

Deputatul independent Alexandr Oleinic a înregistrat un proiect de lege prin care Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică să stabilească o dată în lună preţurile plafon la carburanţi. Proiectul încă nu a fost supus votului în Parlament.

Menționăm că preţul petrolului explodează: Barilul de petrol este cotat la 67,23 de dolari, maximul ultimului an

Preţurile petrolului au crescut joi, pentru a patra sesiune consecutivă, la cel mai înalt nivel din ultimele 13 luni, susţinute de politicile de relaxare monetară şi de producţia mai mică din Statele Unite, anunţă Reuters.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Andrei Nastase: Când eu și colegii mei luptam în stradă, partenerii de dezvoltare îl susțineau pe Plahotniuc

Andrei Nastase declară că atunci când împreună cu colegii „eram în stradă și luptam pentru statul de drept, drepturile și libertățile civice, dreptul la asociere, libertatea presei, Plahotniuc, susținut de partenerii de dezvoltare, îmi punea în cârcă orice doar pentru a mă compromite„. Cum a...

VIDEO Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință

Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință: Plenul va examina dosarele candidaților pentru funcția de Procuror General Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi, 24 mai, în ședință. Pe agendă sunt două subiecte, printre care și examinarea dosarelor candidaților în cadrul concursului pentru...

Statele Unite îşi vor revizui termenii cooperării cu Georgia şi introduc restricţii de vize

Statele Unite îşi vor revizui întreaga cooperare cu Georgia după ce parlamentul acestei ţări a adoptat o lege controversată privind "influenţa străină", a anunţat joi seara secretarul de stat Antony Blinken, relatează AFP şi Reuters. "Astăzi lansez o revizuire completă a cooperării bilaterale dintre Statele...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica