Charles Michel nu spune nimic despre criza politică gravă din Moldova

Închiderea ochilor acum va crea probleme în viitor, mult mai costisitoare și imprevizibile, consideră Dionis Cenusa, într-un comentariu cu referire la vizita Președintelui Consiliului European, Charles Michel la Chișinău.

”Președintele Consiliului European, Charles Michel, a ajuns la Chișinău. Aceasta vine în contextul donațiilor de vaccinuri din partea România prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE.

Acum, Președintele Consiliului European ar trebui să o întrebe pe Maia Sandu de ce nu respectă decizia Curții Constituționale pentru deblocarea crizei politice și constituționale. Moldova are nevoie de sprijinul UE nu doar pentru a depăși pandemia, ci și impasul politic. Dacă UE vrea să o facă în Georgia, poate și în Moldova.

Charles Michel nu spune nimic despre criza politică gravă din Moldova. În schimb se referă doar la agenda ambițioasă a lui Sandu. Moldova are nevoie de UE pro-activă care este deschisă să critice chiar și politicienii pro-UE când încalcă regulile.

Închiderea ochilor acum va crea probleme în viitor, mult mai costisitoare și imprevizibile”, mai scrie Dionis Cenusa.

„Istoria de succes” a UE din anii 2011 a avut un final cu impact major asupra imaginii UE în Moldova. Istoria pare să se repete?

Comunicăm