Charles Michel nu spune nimic despre criza politică gravă din Moldova

Închiderea ochilor acum va crea probleme în viitor, mult mai costisitoare și imprevizibile, consideră Dionis Cenusa, într-un comentariu cu referire la vizita Președintelui Consiliului European, Charles Michel la Chișinău.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

”Președintele Consiliului European, Charles Michel, a ajuns la Chișinău. Aceasta vine în contextul donațiilor de vaccinuri din partea România prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE.

Acum, Președintele Consiliului European ar trebui să o întrebe pe Maia Sandu de ce nu respectă decizia Curții Constituționale pentru deblocarea crizei politice și constituționale. Moldova are nevoie de sprijinul UE nu doar pentru a depăși pandemia, ci și impasul politic. Dacă UE vrea să o facă în Georgia, poate și în Moldova.

Charles Michel nu spune nimic despre criza politică gravă din Moldova. În schimb se referă doar la agenda ambițioasă a lui Sandu. Moldova are nevoie de UE pro-activă care este deschisă să critice chiar și politicienii pro-UE când încalcă regulile.

Închiderea ochilor acum va crea probleme în viitor, mult mai costisitoare și imprevizibile”, mai scrie Dionis Cenusa.

„Istoria de succes” a UE din anii 2011 a avut un final cu impact major asupra imaginii UE în Moldova. Istoria pare să se repete?

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

După ce polonezii le-au blocat exporturile, ucrainenii apelează la ajutorul României

Ucraina plănuiește să folosească o rută suplimentară pe Dunăre pentru a crește exporturile de cereale la nivelurile de dinainte de război, pentru a depăși blocada impusă de Polonia, potrivit Bloomberg. Dunărea a devenit o rută prioritară pentru exporturile ucrainene după ce Rusia a refuzat prelungirea...

Horoscop 21 februarie – apare o reușită după lungi așteptări, vin și bani pentru o zodie

Horoscop 21 februarie - o zi cu dezvăluiri. O să aflăm lucruri la care nu ne-am fi așteptat, și poate și noi vom fi în situația de a face unele mărturisiri forțați de împrejurări. PEȘTI Se poate să primiți o ofertă de lucru, și dacă vreți...

Iurie Mărgineanu: Eu cred că hotărârea Curții Constituționale va fi de partea Găgăuziei

Hotărârea Curții Constituționale cu privire la modificările articolului 6 din Codul fiscal, va fi de partea Găgăuziei, susține avocatul Iurie Mărgineanu, la emisiunea De Facto de la GRT. “Eu cred că hotărârea Curții Constituționale va fi de partea Găgăuziei. Chiar de la început elaborarea modificării...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica