Charles Michel nu spune nimic despre criza politică gravă din Moldova

Închiderea ochilor acum va crea probleme în viitor, mult mai costisitoare și imprevizibile, consideră Dionis Cenusa, într-un comentariu cu referire la vizita Președintelui Consiliului European, Charles Michel la Chișinău.

”Președintele Consiliului European, Charles Michel, a ajuns la Chișinău. Aceasta vine în contextul donațiilor de vaccinuri din partea România prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Acum, Președintele Consiliului European ar trebui să o întrebe pe Maia Sandu de ce nu respectă decizia Curții Constituționale pentru deblocarea crizei politice și constituționale. Moldova are nevoie de sprijinul UE nu doar pentru a depăși pandemia, ci și impasul politic. Dacă UE vrea să o facă în Georgia, poate și în Moldova.

Charles Michel nu spune nimic despre criza politică gravă din Moldova. În schimb se referă doar la agenda ambițioasă a lui Sandu. Moldova are nevoie de UE pro-activă care este deschisă să critice chiar și politicienii pro-UE când încalcă regulile.

Închiderea ochilor acum va crea probleme în viitor, mult mai costisitoare și imprevizibile”, mai scrie Dionis Cenusa.

„Istoria de succes” a UE din anii 2011 a avut un final cu impact major asupra imaginii UE în Moldova. Istoria pare să se repete?

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

DOC Deputați ai fostului Partid ȘOR au inițiat procedura juridică de anulare a rezultatelor alegerilor locale

Deputați ai fostului Partid "ȘOR", scos în afara legii, au inițiat procedurile juridice pentru anularea rezultatelor alegerilor locale generale din noiembrie 2023. Anunțul a fost făcut de deputata Marina Tauber. Într-o postare pe Facebook, Tauber a menționat că la Comisia Electorală Centrală a fost depusa...

Biden spune că unchiul său a fost mâncat de canibali

Președintele Joe Biden a declarat miercuri că „unchiul lui Brosie” ar fi putut fi mâncat de canibali pe insula australiană Noua Guinee în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, scrie Newsweek Biden a făcut comentariile presei în jurul orei 12:05 miercuri, pe Aeroportul Internațional Wilkes-Barre...

VIDEO Igor Grosu: Să-l lăsăm în pace pe Andrei Spînu. Își face bine meseria

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, afirmă că situația din jurul licitației de la Aeroport „ne aduce un prejudiciu de imagine”. Totodată, speakerul susține că ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, nu poartă nicio vină pentru cele întâmplate. „Să-l lăsăm în pace. Își face bine meseria”, a menționat Grosu...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica