Vaccinul AstraZeneca este întâmpinat cu reticență în Europa

Efecte adverse ale vaccinului AstraZeneca. Peste 100 de cadre medicale au trecut prin clipe cumplite

Maia Sandu a declarat că aceste doze sunt foarte importante pentru Republica Moldova. „Aceste doze sunt foarte importante pentru noi, pentru că aceste doze merg către personalul medical. Suntem foarte recunoscători României pentru vaccin. Transportul a fost asigurat cu ajutorul Uniunii Europene”, a spus Maia Sandu.

Peter Michalko: „Vaccinurile livrate cu suportul României reprezintă ajutorul necesar lucrătorilor medicali din țară”

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Sunt bucuros că au sosit primele doze de vaccin împotriva COVID-19 în Republica Moldova, din partea României a spus Ambasadorul României Daniel Ioniță.

La 1 martie începe campania de vaccinare împotriva Covid-19. Personalul medical, imunizat, a declarat secretarul de stat al MSMPS, Tatiana Zatîc.

149 de îngrijitori au dezvoltat reacții adverse după ce au primit vaccinul AstraZeneca

Noul vaccin AstraZeneca se pare că are efecte secundaer în mai multte cazuri de persoane vaccinate. Conform presei franceze, 149 de îngrijitori au dezvoltat reacții adverse după ce au primit vaccinul AstraZeneca.

Potrivit cifrelor Agenției Naționale pentru Siguranța Medicamentelor publicate joi seară, 149 de îngrijitori au dezvoltat „sindrom gripal de intensitate ridicată” după ce au primit vaccinul AstraZeneca. Conform Agenției, rerpezintă 1,49% din persoanele care au primit prima doză de vaccin, pe 10 februarie.

Curtea de Conturi a reclamat Ministerul Sănătății la DNA pentru achizițiile de la Unifarm destinate Republicii Moldova

Presa din Franța relatează despre situația de la La spitalul Saint-Lô. Aici vaccinarea a fost suspendată joi din cauza reacțiilor adverse la îngrijitori care au dezvoltat „simptome de febră și greață”. ”Știm că în cele 48 de ore care urmează vaccinării se pot avea reacții de acest tip, un sindrom gripal. Ceea ce surprinde puțin este că, aparent, este necesar să analizăm lucrurile, pare să existe un risc de efecte secundare.

Firma care a livrat măştile sanitare şi administratorul acesteia, urmăriţi penal pentru înşelăciune

ANSM recomandă distanțarea și nu întreruperea vaccinării pentru profesioniștii din domeniul sănătății. Dar știm că o parte din tineri pot dezvolta aceste tipuri de simptome.”, a declarat Alain Fischer pentru Francebleu.com.

Vaccinul AstraZeneca, întâmpinat cu reticență în Europa

Vaccinul AstraZeneca, întâmpinat cu reticență în Europa, în urma reacțiilor adverse raportate. Compania anunță că „sunt așa cum ne-am așteptat”

Autoritățile sanitare din unele țări europene se confruntă cu refuzul oamenilor de a fi imunizați cu AstraZeneca COVID-19, după ce personalul medical din mai multe spitale și alți lucrători esențiali au raportat reacții adverse, precum febră sau dureri de cap, după imunizarea cu prima doză de vaccin AstraZeneca COVID-19, relatează Reuters.

România anunță conflicte majore în Moldova

În Suedia, două din cele 21 de regiuni din domeniul sănătății au întrerupt vaccinarea lucrătorilor săptămâna trecută, după ce un sfert dintre oamenii din cele două regiuni au raportat efecte secundare după vaccinarea cu AstraZeneca.

În Germania, ministrul sănătății, Jens Spahn, a răspuns miercuri la rapoartele potrivit cărora lucrătorii esențiali sunt reticenți să fie vaccinați cu serul AstraZeneca, după ce unii au experimentat efecte secundare puternice.

Aventura în care s-a antreat ambasadorul UE!

Potrivit G4Media, ziarul local Siegener Zeitung a raportat anulări la un centru de vaccinare din districtul Siegen-Wittgenstein, unde pacienţi s-au plâns de simptome precum oboseală, febră şi dureri articulare.

Germania a primit 737.000 de doze AstraZeneca, dar a administrat doar 107.000, conform cifrelor oferite de ministerul sănătății și de la Institutul Robert Koch, principala agenție de sănătate publică din Germania, notează libertatea.ro.

Noi complicaţii cu vaccinurile AstraZeneca. Grupul anunţă că nu va putea produce în UE decât jumătate din doze, scrie Capital.ro.

Există deja tensiuni între Uniunea Europeană şi grupul AstraZeneca, după controversa cu privire la livrările de vaccin COVID-19 produs de grupul farmaceutic şi Universitatea Oxford şi care trebuiau să ajungă în UE în primul trimestru al acestui an.

Compania farmaceutică a provocat nemulţumiri în rândul liderilor europeni prin anunţul că nu va putea să îşi respecte obiectivul de a livra 400 milioane de doze de vaccin Uniunii, din cauza mijloacelor de producţie insuficiente din UE.

De ce sunt mai frecvente reacțiile adverse după prima doză AstraZeneca decât în cazul vaccinurilor de tip ARNm

Mai mulți oameni vaccinați cu AstraZeneca au avut reacții adverse după prima doză. Datele oficiale arată că în ultimele 24 de ore, 147 de oameni au avut reacții adverse după vaccinarea cu AstraZeneca, 9 de persoane au avut efecte secundare după vaccinarea cu Moderna, iar 51 au avut reacții adverse după Pfizer.

“Sacrificiul nediplomatic” a lui Michalko capătă sens? Urmează a fi rechemat?

Spre comparație, până pe 23 februarie la ora 18, din cele 75 de persoane vaccinate cu Moderna în ultimele 24 de ore, 11 au avut reacții adverse. Dintre cele 19.662 de persoane vaccinate cu prima și a doua doză de Pfizer, 53 au avut reacții adverse. La AstraZeneca, din cele 9.607 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, 147 au avut reacți adverse de tip general.

Colonelul Valeriu Gheorghiță arată că înregistrarea mai multor reacții adverse în cazul vaccinului de la AstraZeneca, după prima doză, ține de componența vaccinului.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ion Chicu: Faptul că a apărut reprezentantul PAS, nu înseamnă că noi trebuie să renunțăm

Ion Chicu sugerează că Maia Sandu i-a interzis lui Mazeiks - Ambasadorul UE, să participe la evenimentul de duminică. Ea a depus toate eforturile să minimizeze importanța evenimentului și a disponibilității partidelor de a coopera, mai spune Ion Chicu, președintele PDCM. Noi tot timpul am...

ALARMANT: În Moldova decesele au depășit nașterile cu aproape 10.000 de persoane

Natalitatea scăzută și majorarea numărului de decese au dus la o inversare demografică semnificativă în Republica Moldova în 2023. Anul trecut, decesele au depășit cu aproape 10.000 numărul de nașteri, arată datele Biroului Național de Statistică (BNS). Mai exact, au fost înregistrate 33,7 mii de...

Horoscop 28 mai – zodia care are de luat o decizie care îi poate schimba viața

Horoscop 28 mai - o zi cu revelații. Ies la iveală lucruri, situații care ne pot scoate din impas, apar și oameni care pot repara o relație care n-a mai mers și să ne redresăm din mai multe puncte de Vedere. GEMENI Vești bune de prin...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica