Clasamentul exporturilor către Germania

Anul trecut, exporturile Bulgariei către Germania au atins un nivel record în pofida pandemiei, scrie Novinite. În 2020, Bulgaria a exportat bunuri de 3,6 miliarde de euro către Germania, în creştere cu 0,1% , marcând un record pentru perioada de după 1989.

Exporturile Bulgariei către cea mai mare economie europeană au depăşit pentru al patrulea an consecutiv importurile. Volumul total al schimburilor comerciale ale Bulgariei cu Germania a atns 8,2 miliarde de euro în 2020, însemnând că Germania îşi menţine poziţia de cel mai important partener comercial al Bulgariei.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Din 2009, Bulgaria a început să exporte bunuri de valoare mai ridicată, ceea ce a dus la o creştere a bunurilor exportate, iar exporturile au început chiar să depăşească importurile, potrivit lui Mitko Vasilev, CEO al Camerei Germano-Bulgare a Industriei şi Comerţului.

Şi Polonia, cea mai mare economie din regiune, avansează sistematic din punct de vedere al exporturilor către Germania, industria sa dezvoltându-se exact datorită acestei creşteri solide a vânzărilor pe pieţele externe, notează Warsaw Business Journal.

Polonia este devansată acum doar de SUA, Olanda şi China la capitolul exporturi către Germania pe 2020. Anul trecut, exportatorii polonezi i-au “bătut” pe cei francezi, Polonia devenind astfel al patrulea mare furnizor de bunuri către Germania, reprezentând 5,7% din importurile germane, cu 58,215 miliarde de euro.

“Importanţa în creştere a Poloniei vine ca rezultat al evoluţiei blânde a pandemiei în ţara noastră şi furnizării de bunuri relativ mai ieftine către piaţa germană comparativ cu mulţi alţi exportatori”, remarcă experţii Institutului Economic Polonez (PIE), potrivit ZF.

Din regiunea Europei de est, Cehia se clasează pe poziţia a opta, cu exporturi de 43,487 miliarde de euro. Ungaria ocupă poziţia a 13a, cu 27, 524 miliarde de euro, iar Slovacia se situează pe locul 18, cu 15,087 miliarde de euro.

În 2019, în clasamentul exporturilor către Germania, Polonia ocupa locul cinci, iar Cehia locul şapte.

Cât priveşte România, volumul comerţului cu Germania a scăzut cu 10% în 2020 la 29,36 miliarde de euro, relevă datele Destatis. Exporturile totale către România au atins 15,8 miliarde de euro anul trecut, în scădere cu 5,9%, iar importurile s-au situat la 13,5 miliarde de euro, cu 14,4% mai puţin decât în 2019.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Horoscop 18 mai – zodia care va avea parte de o surpriză plăcută

Horoscop 18 mai - o zi cu bucurie. O să ne facem drum prin împrejurimi, poate chiar mai departe de casă, c-or fi oameni care ne așteaptă și o să consolidăm relațiile, atât cele de afaceri, cât și personale. TAUR Poate ați chemat niște prieteni pe...

Valeriu Ostalep: „Populația Republicii Moldova nu vrea să lupte cu nimeni”

Întreaga populație a Moldovei nu vrea să lupte cu nimeni și este îngrijorată de declarațiile militariste ale autorităților. Drept urmare, ei sînt nevoiți să scoată din țară copiii de 16-17 ani, pentru ca aceștia să nu fie nevoiți să lupte mai tîrziu. O astfel de opinie...

VIDEO: Iurie Mărgineanu: Dragalin ar porni dosare de corupție și împotriva actualei puteri, dar nu i se permite

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, ar vrea să investigheze anumite dosare de rezonanță, precum licitația de la aeroport, drumul Leova-Bumbăta și altele, dar acest lucru nu i se permite. De această părere este avocatul Iurie Mărgineanu, care susține că, în PAS, există „persoane care sunt...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica