Ion Chicu: Specialiștii din instituțiile statului știu cum să asigure sustenabilitatea bugetar-fiscală a țării

”Această postare e cu cifre, dar nu e despre cifre. E despre oamenii care muncesc din greu, ca țara să treacă cu pierderi minime această perioadă de maximă iresponsabilitate politică a altor oameni”, scrie Ion Chicu într-o postare pe Telegram.

E despre încrederea pe care trebuie s-o avem noi, moldovenii – cetățeni ai acestei țări, în propriile forțe și capacități. Așa, cum au avut-o strămoșii noștri de-au fost vrednici să ne lase această “gură de rai” moștenire!

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Spuneam la sfârșit de decembrie, că specialiștii din instituțiile statului știu cum și vor fi în stare să asigure sustenabilitatea bugetar-fiscală a țării pe o perioadă suficientă (în care unii politicieni să-și satisfacă megaambițiile egoiste).

Datorită eforturilor agenților economici și cetățenilor contribuabili, dar și eficienței administrării fiscal-vamale

Datorită eforturilor agenților economici și cetățenilor contribuabili, dar și eficienței administrării fiscal-vamale, veniturile medii zilnice ale Bugetului de Stat în perioada ianuarie-februarie 2021 le-au depășit pe cele similare din anul trecut cu 17,4%, adică cu 23,4 mln.lei mai mult încasat la buget în fiecare zi operațională. În total în această perioadă veniturile au crescut cu 621 mln.lei. Față de ianuarie-februarie 2019, suma depășirii constituie circa 1,3 mlrd.lei, adică peste 27%.

Țara are cu ce achita facturile și poate redeschide iar șantierele investițiilor publice în infrastructură. Mulțumim agenților economici și cetățenilor contribuabili la buget!

Țara lucrează, oamenii sunt responsabili, statul Republica Moldova poate face față provocărilor!

Sper foarte mult “politicienii de pe val” să înțeleagă acest lucru și, cel mai important, să accepte această muncă și vrednicie a moldovenilor!

p.s. În legea bugetului 2021 am rezervat în fondurile de intervenție a guvernului 277,82 mln.lei pentru finanțarea unor cheltuieli urgente/extraordinare. Și aici aveam în vedere în primul rând situația pandemică și Vaccinarea. Nu altceva.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Cornelia Cozonac: Lăsați procurorii să-și facă treaba …..

Jurnalista de investigații Cornelia Cozonac scrie ca ar fi depistat dosare penale la rudele unor membri ai comisiei de vetting. Da eu am mai multe intrebari la Comisia parlamentara, bunaoara cum i-au selectat pe membrii comisiilor de prevetting si vetting. Candidatii propuși de partenerii de dezvoltare...

VIDEO: Scandalul de la Teleradio-Moldova ia amploare

Ies noi detalii despre problemele de la Teleradio Moldova. Consiliul de Supraveghere și Dezvoltare al Teleradio-Moldova, constată un haos fără precedent în instituție. Banii publici se cheltuie în secret, emisiuni de interes public nu se produc, știri despre viața din republică se fac puține,...

Zaharova: O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la UE ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO

O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO, a afirmat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, întrebată în legătură cu posibilitatea ca cele două ţări să devină...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica