Nemerenco impune cetățenilor un vaccin

Într-o postare pe rețelele de socializare, consiliera prezidențială pentru Sănătate, Ala Nemerenco, lansează o campanie de dezinformare despre un vaccinul autorizat în Republica Moldova și acest mesaj este preluat frenetic de sursele media afiliate.

Nemerenco spune că vaccinul care este întâmpinat cu reticență în Europa a fost donat gratuit de România și consideră că sunt păreri și printre oficiali care atacă și ”au bătut cum au putut zilele astea în vaccinul donat de România.

Cu toate că în Moldova sunt autorizate trei vaccinuri contra COVID-19 – este vorba despre Pfizer, AstraZeneca și Sputnik-V, consilierul prezidențial Nemerenco insinuează că Sputnik-V va fi ”comercializat doar prin instituții private și doar contra plată”. Asftel, ea promovează exclusiv AstraZeneca pentru vaccinare.

”Dar știți de ce ei doar vorbesc și atacă? Și nu fac nimic? Fiindcă înregistrarea la Agenția Medicamentului nu s-a făcut pentru ca dvs, cetățenii, să aveți acces la Sputnic. Ci pentru că un lot de câteva sute de mii de doze de această marcă așteaptă să primească autorizația de import pentru ca să fie introdus în țară. Și să fie comercializat doar prin instituții private și doar contra plată”, scrie Nemerenco.

Maia Sandu a declarat zilele trecute că aceste doze sunt foarte importante pentru Republica Moldova. „Aceste doze (AstraZeneca) sunt foarte importante pentru noi, pentru că aceste doze merg către personalul medical. Suntem foarte recunoscători României pentru vaccin. Transportul a fost asigurat cu ajutorul Uniunii Europene”, a spus Maia Sandu.

România coruptă la nivel înalt!

Ceea ce nu spune administrația prezidențială este faptul că vaccinul AstraZeneca este întâmpinat cu multă reticență în Europa. Noul vaccin AstraZeneca se pare că are efecte secundaer în mai multte cazuri de persoane vaccinate. Conform presei franceze, 149 de îngrijitori au dezvoltat reacții adverse după ce au primit vaccinul AstraZeneca.

Se constată reticență sporită în rândul populației germane faţă de vaccinarea cu serul produs de concernul britanico-suedez AstraZeneca. Premierul Bavariei, Markus Söder, crede că e nevoie urgentă de o altă strategie, scrie DW.

Premierul bavarez Markus Söder se declară foarte îngrijorat de reticența sporită în rândul populaţiei germane faţă de vaccinarea cu serul anti-Covid produs de AstraZeneca. “Dacă lucrurile vor continua în acest mod, dacă mii sau chiar sute de mii de doze din acest vaccin vor rămâne neutilizate, atunci trebuie să regândim prioritizarea”, a declarat Söder pentru Bayerischer Rundfunk și Redaktionsnetzwerk Deutschland.

România a mai donat cetățenilor moldoveni produse de proastă calitate prin delapidări de fonduri, iar Curtea de Conturi a reclamat Ministerul Sănătății la DNA pentru achizițiile de la Unifarm destinate Republicii Moldova

Menționăm că Cehia a comandat doze de vaccin rusesc Sputnik V: „Vaccinurile nu au ideologie” și Cancelarul austriac a discutat cu preşedintele rus despre posibilitatea achiziţionării Sputnik V

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *