România este singura țară din UE care impune obligativitatea măștii la orele de educație fizică

spot_img

România este singura țară din UE care impune obligativitatea măștii la orele de educație fizică în toată țara și la toate clasele, indiferent dacă orele sunt afară sau în sală. Analiza cerută de la Bruxelles de Ministerul Educației

România este singura țară din Uniunea Europeană care a impus la nivel național obligativitatea purtării măștii la orele de educație fizică și sport, fără a introduce excepții care să ia în considerare vârsta elevilor sau locul unde se desfășoară ora. Majoritatea statelor europene prevăd măsuri ca ventilația, distanțarea și susținerea orelor preponderent afară, evitarea sporturilor de echipă. Letonia a luat cea mai drastică măsură, prin suspendarea orelor de educație fizică, se arată în analiza solicitată de Ministerul Educației la Comisia Europeană și obținută de Edupedu.ro.

În Belgia în clasele mici orele de educație fizică sunt înlocuite prin activități în aer liber.

Ministerul Educației a trimis pe 1 martie 2021 Ministerului Sănătății o adresă prin care a solicitat oficial ca masca să nu fie obligatorie pentru elevi în orele de educație fizică și sport derulate afară; adresa menționa, însă, ca obligatorii respectarea unei distanțări de minimum 2 metri între copii, evitarea sporturilor de echipă și portul măștii la vestiare, către și de la locul desfășurării orei de sport.

Analiza trimisă de Ministerul Educației la Ministerul Sănătății, cu privire la obligativitatea purtării măștii la orele de sport, în țările Uniunii Europene – obținută de Edupedu.ro:

“Obligativitatea purtării măștii în timpul orelor de educație fizică în statele membre UE (+ informații suplimentare)

Austria – Nu este obligatorie purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică, dar activitățile sportive sunt reduse la minimum.

Belgia – În Regiunea valonă, în învățământul primar, elevii nu poartă mască. Este permisă organizarea orelor de educația fizică, dar, în măsura în care este posibil, acestea trebuie să aibă loc în spații deschise. Profesorii trebuie să poarte mască. Sunt permise cursuri de înot. În învățământul secundar, în prezent, orele de educație fizică sunt suspendate. Ele pot fi înlocuite prin activități organizate în aer liber. În acest caz, dacă distanța fizică este respectată, nu este necesară purtarea măștilor. Elevilor care au ca specializare un domeniu în care educația fizică reprezintă o parte importantă a programului lor de studii (de ex., școli cu program sportiv) li se permite să aibă ore de educație fizică numai în aer liber, fără mască. Singura activitate permisă în spații închise este înotul.

În Regiunea flamandă, purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică organizate în interior nu este obligatorie, însă elevii trebuie să mențină o distanțare fizică de minimum 1,5 metri.

Bulgaria – Purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică nu este obligatorie, însă elevii trebuie să mențină o distanțare fizică de minimum 1,5 metri.(…)”

Citește analiza integrală pe Edupedu.ro

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Președinta partidului „Renaștere” avertizează asupra amenințării la adresa neutralității Moldovei în noua Strategie de Securitate Națională

Natalia Parasca, președinta partidului „Renaștere”, critică vehement deciziile recente ale Parlamentului Moldovei, acuzând puterea politică a țării că și-au ”părăsit rațiunea”. Aceasta și-a exprimat îngrijorarea privind discuțiile asupra proiectului de Strategie Națională de Securitate ce identifică Rusia ca o amenințare. Parasca acuză liderii politici, inclusiv...

Laura Codruța Kövesi crtitică dur reforma Justiției și spune că ”Moldova trebuie să armonizeze legislația națională cu cea europeană”

Republica Moldova, țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană, trebuie să armonizeze legislația națională cu cea europeană privind prevenirea și combaterea corupției, a declarat procurorul șef la Parchetul European, Laura Codruța Kövesi, într-un mesaj video la Forumul „Eurofast” 2023 „Uniunea Europeană și noi orizonturi,...

Preţul unui pachet de ţigarete urmează să se scumpească în Franţa, în 2025 la 12 euro, iar în 2026 la 13 euro

Preţul unui pachet de ţigarete urmează să se scumpească în Franţa, în 2025 la 12 euro, iar în 2026 la 13 euro, anunţă marţi ministrul francez al Sănătăţii Aurélien Rousseau, care a prezentat un plan împotriva tabagismului, relatează AFP. Creşterea preţului tutunului ”este cea mai...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica