Chicu: Suntem prima țară din Europa, care a primit vaccinul anti COVID 19 pe platforma COVAX

Fostul premier Ion Chicu a venit cu un mesaj de mulțumire colegilor din cadrul MSMPS, ANSP și altor structuri internaționale care au făcut posibilă livrarea primei partide de vaccin în Republica Moldova.

”Republica Moldova a beneficiat pe toată perioada pandemiei de ajutorul dezinteresat (și fără PR dezgustător) din partea structurilor ONU, inclusiv OMS, UNICEF, dar și a Uniunui Europene și altor parteneri.

Suntem prima țară din Europa, care a primit vaccinul anti COVID 19 pe platforma COVAX, actele pentru care au fost depuse de colegii de la MSMPS în vara anului 2020.

Noi, moldovenii, trebuie să știm că în această perioadă dificilă continuăm să avem suportul unor asemenea prieteni ai Republicii Moldova ca Dl Hans Kluge, Directorul OMS pentru Europa, Dl Simon Springett, Coordonator Rezident ONU în Moldova, Dl Igor Pokanevych, Șeful oficiului OMS în Moldova, și a multor altor personalități, care au făcut posibilă livrarea primei partide de vaccin ieri seara în Republica Moldova.

Le mulțumim din suflet pentru ajutorul omenesc!Mulțumim colegilor din cadrul MSMPS, ANSP și altor structuri competente pentru munca depusă mai mult de jumătate de an pentru pregătirea și implementarea acestui dosar COVAX!

Sănătate tuturor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *