Este obligatoriu la intrarea în Republica Moldova să avem testul negativ la COVID-19

Persoanele care traversează frontiera Republicii Moldova, pe sensul de intrare, începând de astăzi, 5 martie, sunt obligate să prezinte rezultatul testului PCR COVID-19 negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de sosire, transmite IPN.

Conform hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică, nu vor trebui să prezinte testul negativ la intrare în țară copiii până la 5 ani. De asemenea, excepție constituie conducătorii auto ai vehiculelor rutiere de transport marfar și ai vehiculelor rutiere, care transportă persoane contra cost, echipajele și personalul de deservire ale aeronavelor/navelor și brigăzile și personalul de deservire ale garniturilor de tren, membrii delegațiilor, lucrătorii transfrontalieri, pasagerii în tranzit și cei care au act confirmativ de administrare a vaccinului.

Cetățenii care nu vor avea efectuat testul PCR COVID-19 negativ vor fi obligați să respecte regimul de autoizolare de 14 zile, indiferent de zona din care vin.

Autoritățile menționează că măsurile de restricție se instituie în contextul agravării situației privind COVID-19 din ultima perioadă.

De la începutul pandemiei, joi, 4 martie, în țară a fost înregistrat un număr record de infectări – 1800 de cazuri noi. Astfel, bilanțul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 191 197. Numărul total al deceselor asociate noului coronavirus ajunge la 4 049, 92 fiind în rândul lucrătorilor medicali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *