Este obligatoriu la intrarea în Republica Moldova să avem testul negativ la COVID-19

Persoanele care traversează frontiera Republicii Moldova, pe sensul de intrare, începând de astăzi, 5 martie, sunt obligate să prezinte rezultatul testului PCR COVID-19 negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de sosire, transmite IPN.

Conform hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică, nu vor trebui să prezinte testul negativ la intrare în țară copiii până la 5 ani. De asemenea, excepție constituie conducătorii auto ai vehiculelor rutiere de transport marfar și ai vehiculelor rutiere, care transportă persoane contra cost, echipajele și personalul de deservire ale aeronavelor/navelor și brigăzile și personalul de deservire ale garniturilor de tren, membrii delegațiilor, lucrătorii transfrontalieri, pasagerii în tranzit și cei care au act confirmativ de administrare a vaccinului.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Cetățenii care nu vor avea efectuat testul PCR COVID-19 negativ vor fi obligați să respecte regimul de autoizolare de 14 zile, indiferent de zona din care vin.

Autoritățile menționează că măsurile de restricție se instituie în contextul agravării situației privind COVID-19 din ultima perioadă.

De la începutul pandemiei, joi, 4 martie, în țară a fost înregistrat un număr record de infectări – 1800 de cazuri noi. Astfel, bilanțul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 191 197. Numărul total al deceselor asociate noului coronavirus ajunge la 4 049, 92 fiind în rândul lucrătorilor medicali.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Valeriu Ostalep: “Securiștii români ar fi trebuit să-și informeze conducerea despre ce fac ei greșit în Moldova”

În societatea moldovenească există îngrijorări și temeri cu privire la România din cauza memoriei istorice neplăcute, a impunerii cetățenilor Moldovei a denumirii limbii și a studierii nefirești a istoriei românești, precum și din cauza viziunilor și aspirațiilor expansioniste ale conducerii țării vecine. O astfel de...

Alexei Lungu despre paradoxul tarifelor: Prețul gazelor scade pe bursele mondiale, dar în Moldova crește

Monopol este al doilea nume al regimului Sandu. Doamna președinte a construit un singur centru de decizie în toate sferele, dând la o parte punctele de vedere alternative. Este vorba și despre sectorul gazelor. Ca orice monopolist, Sandu înțelege că indiferent de prețurile stabilite, oamenii...

BBC: Există un risc serios ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia anul acesta

Fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune din Marea Britanie avertizează că Ucraina ar putea fi înfrântă de Rusia chiar în 2024. Motivul ar fi că ucrainenii ajung să simtă că ”nu mai pot câștiga”. Generalul Sir Richard Barrons, fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune (în...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica