Ion Chicu: Am mai verificat deja a 3-a oară și nu există nici o propunere …

Fostul premier, Ion Chicu notează că atunci când deputații veneau cu amendamente la proiectul bugetului de stat, deputații PAS susțineu aratul prin scuarul Catedralei și schilodeau polițiștii cu tractorul. ACUM stâng din umeri că nu sunt prevăzuți bani pentru alegerile anticipate și pentru ”vaccine”.

”Să am iertare, dar am mai verificat o dată, deja a 3-a oară 🙂 N-a existat nici o propunere/amendament din partea PAS la proiectul Legii Bugetului de Stat pe 2021 pentru a aloca bani pentru alegeri. Ei atunci arau scuarul Catedralei și schilodeau polițiștii cu tractorul – nu le trebuiau bani pentru alegeri.

Greceanîi: Trebuie demarate acțiuni imediate în vederea achiziționării lotului de vaccin anticoronavirus

După altă verificare, și mai minuțioasă, nu am găsit nici o propunere / amendament de a lor de majorare a cheltuielilor pentru… vaccin COVID. Sutele de milioane pentru medicamente și programe de imunizare alocate în proiectul propus de Guvern le păreau suficiente la acea etapă.

Nemerenco manifestă simptome

Isteria “oamenilor buni” a început când au înțeles, că acele peste 272 mln. lei, pe care guvernul le-a rezervat în fondurile sale de intervenție (tot pentru cazuri de urgență, eventual de sănătate publică), nu au cum să ajungă unde vor ei, adică la alegeri anticipate. De aici și văicăreala obraznică și ipocrită, că în buget nu au fost prevăzuți bani pentru medicamente și vaccin. Au fost și sunt, numai că cineva are alte priorități.

Posibilitate legală de finanțare a scrutinului există

p.s. Rămân convins că țara va putea reintra pe făgaș de normalitate și pace civică (relativă, desigur) doar după alegeri parlamentare anticipate. Acest Parlament s-a discreditat și trebuie dizolvat. Desigur, doar pe cale constituțională, nu cum improvizează cineva. Iar dacă se va ajunge în acest an la posibilitatea constituțională de dizolvare a actualului legislativ, posibilitate legală de finanțare a scrutinului există. Fără a lua banii de la medicină sau “vaccin”. O comunicăm, când vine timpul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *