Ion Chicu: Am mai verificat deja a 3-a oară și nu există nici o propunere …

Fostul premier, Ion Chicu notează că atunci când deputații veneau cu amendamente la proiectul bugetului de stat, deputații PAS susțineu aratul prin scuarul Catedralei și schilodeau polițiștii cu tractorul. ACUM stâng din umeri că nu sunt prevăzuți bani pentru alegerile anticipate și pentru ”vaccine”.

”Să am iertare, dar am mai verificat o dată, deja a 3-a oară 🙂 N-a existat nici o propunere/amendament din partea PAS la proiectul Legii Bugetului de Stat pe 2021 pentru a aloca bani pentru alegeri. Ei atunci arau scuarul Catedralei și schilodeau polițiștii cu tractorul – nu le trebuiau bani pentru alegeri.

Greceanîi: Trebuie demarate acțiuni imediate în vederea achiziționării lotului de vaccin anticoronavirus

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

După altă verificare, și mai minuțioasă, nu am găsit nici o propunere / amendament de a lor de majorare a cheltuielilor pentru… vaccin COVID. Sutele de milioane pentru medicamente și programe de imunizare alocate în proiectul propus de Guvern le păreau suficiente la acea etapă.

Nemerenco manifestă simptome

Isteria “oamenilor buni” a început când au înțeles, că acele peste 272 mln. lei, pe care guvernul le-a rezervat în fondurile sale de intervenție (tot pentru cazuri de urgență, eventual de sănătate publică), nu au cum să ajungă unde vor ei, adică la alegeri anticipate. De aici și văicăreala obraznică și ipocrită, că în buget nu au fost prevăzuți bani pentru medicamente și vaccin. Au fost și sunt, numai că cineva are alte priorități.

Posibilitate legală de finanțare a scrutinului există

p.s. Rămân convins că țara va putea reintra pe făgaș de normalitate și pace civică (relativă, desigur) doar după alegeri parlamentare anticipate. Acest Parlament s-a discreditat și trebuie dizolvat. Desigur, doar pe cale constituțională, nu cum improvizează cineva. Iar dacă se va ajunge în acest an la posibilitatea constituțională de dizolvare a actualului legislativ, posibilitate legală de finanțare a scrutinului există. Fără a lua banii de la medicină sau “vaccin”. O comunicăm, când vine timpul.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Horoscop 18 mai – zodia care va avea parte de o surpriză plăcută

Horoscop 18 mai - o zi cu bucurie. O să ne facem drum prin împrejurimi, poate chiar mai departe de casă, c-or fi oameni care ne așteaptă și o să consolidăm relațiile, atât cele de afaceri, cât și personale. TAUR Poate ați chemat niște prieteni pe...

Valeriu Ostalep: „Populația Republicii Moldova nu vrea să lupte cu nimeni”

Întreaga populație a Moldovei nu vrea să lupte cu nimeni și este îngrijorată de declarațiile militariste ale autorităților. Drept urmare, ei sînt nevoiți să scoată din țară copiii de 16-17 ani, pentru ca aceștia să nu fie nevoiți să lupte mai tîrziu. O astfel de opinie...

VIDEO: Iurie Mărgineanu: Dragalin ar porni dosare de corupție și împotriva actualei puteri, dar nu i se permite

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, ar vrea să investigheze anumite dosare de rezonanță, precum licitația de la aeroport, drumul Leova-Bumbăta și altele, dar acest lucru nu i se permite. De această părere este avocatul Iurie Mărgineanu, care susține că, în PAS, există „persoane care sunt...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica