Subiectul vaccinarii este atat de sensibil ca nu trebuie amestecat cu rafuieli

spot_img

Analistul politic Dionis Cenusa notează că impactul acuzator a președintelui Maia Sandu nu este agreat chiar de proprii simpatizanți. El constată că nu este recomandat să se se facă capital politic pe subiecte sensibile din societate.

Una din postarile cu cel mai mic nivel de sustinere din partea publicului publicat de Presedintele Maia Sandu pe FB este despre importanta vaccinarii. Postarea a atras sub 3 mii like-uri si varii critici din partea scepticilor fata de vaccinare si vaccinul AstraZeneca.

  • Mesajul contine un ton acuzator fata de ceea ce nu au facut altii la timp sau eficient. Subiectul vaccinarii este atat de sensibil ca nu trebuie amestecat cu rafuieli politice sau alte aspecte mai putin relevante.
  • Atentia comunicatorului trebuie sa fie pe obiectivul mesajului, care in cazul de fata este convertirea populatiei la ideea necesitatii vaccinarii si respectarii regulilor pe timp de pandemie.
  • Moldova este printre cele mai “rosii” tari din regiune in termeni de contagiozitate. De aceea, comunicarea publica si politica trebuie sa fie precauta. Autoritatile (Presedintia, Parlamentul, Guvernul) si actorii politici (partidele) au obligatia de a depolitiza subiectul vaccinarii si a pandemiei in general.

Daca politica nu fi scoasa din dezbaterile legate de pandemie, statul si cei care il guverneaza se pot confrunta cu rabufniri sociale.
Responsabilitatea este a tuturor, iar mesajul de coeziune in jurul solutiilor de durata si cu impact imediat trebuie sa predomina discursul public.
Sanatate si intelepciune!”

Anume pe subiecte sensibile s-a speculat în campania electorală, ca să ajungă azi președinte fără soluții la ceea ce a promis și să realizeze altfel ceea ce a criticat.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Președinta partidului „Renaștere” avertizează asupra amenințării la adresa neutralității Moldovei în noua Strategie de Securitate Națională

Natalia Parasca, președinta partidului „Renaștere”, critică vehement deciziile recente ale Parlamentului Moldovei, acuzând puterea politică a țării că și-au ”părăsit rațiunea”. Aceasta și-a exprimat îngrijorarea privind discuțiile asupra proiectului de Strategie Națională de Securitate ce identifică Rusia ca o amenințare. Parasca acuză liderii politici, inclusiv...

Laura Codruța Kövesi crtitică dur reforma Justiției și spune că ”Moldova trebuie să armonizeze legislația națională cu cea europeană”

Republica Moldova, țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană, trebuie să armonizeze legislația națională cu cea europeană privind prevenirea și combaterea corupției, a declarat procurorul șef la Parchetul European, Laura Codruța Kövesi, într-un mesaj video la Forumul „Eurofast” 2023 „Uniunea Europeană și noi orizonturi,...

Preţul unui pachet de ţigarete urmează să se scumpească în Franţa, în 2025 la 12 euro, iar în 2026 la 13 euro

Preţul unui pachet de ţigarete urmează să se scumpească în Franţa, în 2025 la 12 euro, iar în 2026 la 13 euro, anunţă marţi ministrul francez al Sănătăţii Aurélien Rousseau, care a prezentat un plan împotriva tabagismului, relatează AFP. Creşterea preţului tutunului ”este cea mai...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica