Subiectul vaccinarii este atat de sensibil ca nu trebuie amestecat cu rafuieli

Analistul politic Dionis Cenusa notează că impactul acuzator a președintelui Maia Sandu nu este agreat chiar de proprii simpatizanți. El constată că nu este recomandat să se se facă capital politic pe subiecte sensibile din societate.

Una din postarile cu cel mai mic nivel de sustinere din partea publicului publicat de Presedintele Maia Sandu pe FB este despre importanta vaccinarii. Postarea a atras sub 3 mii like-uri si varii critici din partea scepticilor fata de vaccinare si vaccinul AstraZeneca.

  • Mesajul contine un ton acuzator fata de ceea ce nu au facut altii la timp sau eficient. Subiectul vaccinarii este atat de sensibil ca nu trebuie amestecat cu rafuieli politice sau alte aspecte mai putin relevante.
  • Atentia comunicatorului trebuie sa fie pe obiectivul mesajului, care in cazul de fata este convertirea populatiei la ideea necesitatii vaccinarii si respectarii regulilor pe timp de pandemie.
  • Moldova este printre cele mai “rosii” tari din regiune in termeni de contagiozitate. De aceea, comunicarea publica si politica trebuie sa fie precauta. Autoritatile (Presedintia, Parlamentul, Guvernul) si actorii politici (partidele) au obligatia de a depolitiza subiectul vaccinarii si a pandemiei in general.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Daca politica nu fi scoasa din dezbaterile legate de pandemie, statul si cei care il guverneaza se pot confrunta cu rabufniri sociale.
Responsabilitatea este a tuturor, iar mesajul de coeziune in jurul solutiilor de durata si cu impact imediat trebuie sa predomina discursul public.
Sanatate si intelepciune!”

Anume pe subiecte sensibile s-a speculat în campania electorală, ca să ajungă azi președinte fără soluții la ceea ce a promis și să realizeze altfel ceea ce a criticat.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Horoscop 18 mai – zodia care va avea parte de o surpriză plăcută

Horoscop 18 mai - o zi cu bucurie. O să ne facem drum prin împrejurimi, poate chiar mai departe de casă, c-or fi oameni care ne așteaptă și o să consolidăm relațiile, atât cele de afaceri, cât și personale. TAUR Poate ați chemat niște prieteni pe...

Valeriu Ostalep: „Populația Republicii Moldova nu vrea să lupte cu nimeni”

Întreaga populație a Moldovei nu vrea să lupte cu nimeni și este îngrijorată de declarațiile militariste ale autorităților. Drept urmare, ei sînt nevoiți să scoată din țară copiii de 16-17 ani, pentru ca aceștia să nu fie nevoiți să lupte mai tîrziu. O astfel de opinie...

VIDEO: Iurie Mărgineanu: Dragalin ar porni dosare de corupție și împotriva actualei puteri, dar nu i se permite

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, ar vrea să investigheze anumite dosare de rezonanță, precum licitația de la aeroport, drumul Leova-Bumbăta și altele, dar acest lucru nu i se permite. De această părere este avocatul Iurie Mărgineanu, care susține că, în PAS, există „persoane care sunt...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica