Greceanîi: A fost examinată posibilitatea procurării vaccinului

Am avut, astăzi, o nouă ședință cu participarea membrilor Guvernului în exercițiu, în frunte cu Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi.

Premierul interimar a reconfirmat faptul identificării mijloacelor financiare necesare pentru achiziționarea vaccinelor anticoronavirus, drept urmare a solicitării pe care am lansat-o anterior.

Modalitatea procurării acestora urmează să fie discutată la ședința Biroului permanent al Parlamentului, de comun cu Prim-ministrul interimar și cu secretarii de stat ai ministerelor de resort.

În cadrul ședinței, a fost examinată posibilitatea procurării vaccinului cu derogare de la Legea privind achizițiile publice, fapt care se impune ca urmare a creșterii alarmante a numărului de noi cazuri de infectare cu COVID-19 și, mai ales, a cazurilor de deces.

Am subliniat că în situația actuală extrem de dificilă este imperativă lansarea cât mai urgentă a vaccinării în masă a populației, pentru a opri valul de pandemie și a preveni o eventuală agravare a stării de lucruri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *