Amazon va deschide sucursale la Timișoara și se va extinde în Iași

La o săptămână după ce Amazon și-a lansat o rețea de magazine online în Polonia, prima astfel de investiție în Europa aflată în curs de dezvoltare, în această săptămână, acest gigant al comerțului IT a anunțat o mare extindere a activității sale într-o altă țară din regiune, respectiv, în România, scrie Emerging Europe, citată de G4media.

Deși extinderea firmei Amazon în această țară nu prevede și deschiderea unui magazin online, având în vedere ca acum activitatea sa este mai limitată, ea continuă să încurajeze industrra IT din România și talentele din domeniu.

Ion Chicu: ”Noi, moldovenii, trebuie să fim recunoscători tuturor țărilor care ne-au ajutat, inclusiv României”

În următorii trei ani, Amazon urmează să înființeze trei noi filiale– două în acest an, iar o alta, în 2023, creând astfel 500 de locuri de muncă și făcând ca numărul angajaților săi din această țară să depășeasscă cifra de 500.

Prima sucursală care se va deschide, în al doilea trimestru al acestui an, va fi la Timișoara, un oraș din vestul țării, ea urmând să vizeze aparatura Amazon, respectiv, sisteme și servicii Ring de securitate a locuințelor, iar cea de-a doua sucursală se va deschide la Iași, un oraș din nord-estul țării, ea bazânduse pe o filială Amazon deja existentă, care va sprijini comerțul de confecții, respectiv, cel care asigură selecția Amazon și optimizarea alegerilor făcute de cumpărători, sprijinid totodată partenerii de vânzări și echipele din domeniu.

În 2023, Amazon va intra și în noul Palas Campus, deschis tot la Iași, unde totalul angaților din oraș de la Amazon va spori. Amazon și-a deschis prima sucursală din România în 2005, iar, de atunci, a investit peste 100 milioane de euro,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *