ANSA participă la implementarea unui proiect regional

Directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Vladislav Cotici a avut o întrevedere cu reprezentanții proiectului „Îmbunătățirea sistemelor naționale de siguranță alimentară și a cooperării regionale”, finanțat de Guvernul Turciei și implementat de FAO.

Proiectul prevede implementarea sistemelor de control al siguranței alimentelor în cinci țări din regiune – Azerbaidjan, Kârgâzstan, Republica Moldova, Tadjikistan și Turcia. Proiectul va contribui la realizarea priorităților țărilor partenere privind siguranța alimentelor, prevăzute în programele de dezvoltare și prioritățile fiecărei țări beneficiare.

Principalul rezultat așteptat în urma implementării proiectului este consolidarea controalelor oficiale privind siguranța alimentelor și comunicarea riscurilor în țările beneficiare, oferind un mediu favorabil sectoarelor public și privat pentru a aborda riscurile prioritare privind siguranța alimentelor.

Proiectul va consta din evenimente de dezvoltare a capacității regionale, care vor fi urmate de activități la nivel de țară  de schimb de experiență la nivel de experți.

„Republica Moldova poate împărtăși experiența în calitate de partener, având un grad mai avansat de armonizare a legislației UE și aplicarea acesteia la nivel național, dar și referitor la implementarea controalelor oficiale în unitățile din domeniul alimentar”, a menționat Vladislav Cotici.

Proiectul va fi funcțional până la finele lunii august 2023 și va include mai mulți beneficiari, iar bugetul total constituie 650 000 dolari SUA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *