ANSA participă la implementarea unui proiect regional

spot_img

Directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Vladislav Cotici a avut o întrevedere cu reprezentanții proiectului „Îmbunătățirea sistemelor naționale de siguranță alimentară și a cooperării regionale”, finanțat de Guvernul Turciei și implementat de FAO.

Proiectul prevede implementarea sistemelor de control al siguranței alimentelor în cinci țări din regiune – Azerbaidjan, Kârgâzstan, Republica Moldova, Tadjikistan și Turcia. Proiectul va contribui la realizarea priorităților țărilor partenere privind siguranța alimentelor, prevăzute în programele de dezvoltare și prioritățile fiecărei țări beneficiare.

Principalul rezultat așteptat în urma implementării proiectului este consolidarea controalelor oficiale privind siguranța alimentelor și comunicarea riscurilor în țările beneficiare, oferind un mediu favorabil sectoarelor public și privat pentru a aborda riscurile prioritare privind siguranța alimentelor.

Proiectul va consta din evenimente de dezvoltare a capacității regionale, care vor fi urmate de activități la nivel de țară  de schimb de experiență la nivel de experți.

„Republica Moldova poate împărtăși experiența în calitate de partener, având un grad mai avansat de armonizare a legislației UE și aplicarea acesteia la nivel național, dar și referitor la implementarea controalelor oficiale în unitățile din domeniul alimentar”, a menționat Vladislav Cotici.

Proiectul va fi funcțional până la finele lunii august 2023 și va include mai mulți beneficiari, iar bugetul total constituie 650 000 dolari SUA.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

România susține adoptarea în decembrie a deschiderii negocierilor de aderare a Moldovei

Ministra Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, a subliniat, luni, la deschiderea evenimentului privind Uniunea Europeană și politica de extindere, că România susține negocierile de aderare ale Republicii Moldova și Ucraina cu UE. În cadrul discursului său, Luminița Odobescu a prezentat poziţia României de susţinere a procesului...

Dinu Plîngău: Cei din PAS trebuie să-și modifice comportamentul

„Dacă cei din PAS vor să obțină măcar 30 de mandate la viitoarele alegeri, atunci trebuie să-și modifice comportamentul”. Această opinie a fost exprimată de liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei. Totodată, Dinu Plîngău...

Starea de urgență în Moldova nu va mai fi prelungită

Președintele Comisiei Juridice, numiri şi imunităţi din Parlament, Olesea Stamate, dă asigurări că starea de urgență în Moldova nu va mai fi prelungită după ce vor expira cele 30 de zile de la ultima decizie a Parlamentului. Anunțul a fost făcut de deputată în...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica