ANSA participă la implementarea unui proiect regional

Directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Vladislav Cotici a avut o întrevedere cu reprezentanții proiectului „Îmbunătățirea sistemelor naționale de siguranță alimentară și a cooperării regionale”, finanțat de Guvernul Turciei și implementat de FAO.

Proiectul prevede implementarea sistemelor de control al siguranței alimentelor în cinci țări din regiune – Azerbaidjan, Kârgâzstan, Republica Moldova, Tadjikistan și Turcia. Proiectul va contribui la realizarea priorităților țărilor partenere privind siguranța alimentelor, prevăzute în programele de dezvoltare și prioritățile fiecărei țări beneficiare.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Principalul rezultat așteptat în urma implementării proiectului este consolidarea controalelor oficiale privind siguranța alimentelor și comunicarea riscurilor în țările beneficiare, oferind un mediu favorabil sectoarelor public și privat pentru a aborda riscurile prioritare privind siguranța alimentelor.

Proiectul va consta din evenimente de dezvoltare a capacității regionale, care vor fi urmate de activități la nivel de țară  de schimb de experiență la nivel de experți.

„Republica Moldova poate împărtăși experiența în calitate de partener, având un grad mai avansat de armonizare a legislației UE și aplicarea acesteia la nivel național, dar și referitor la implementarea controalelor oficiale în unitățile din domeniul alimentar”, a menționat Vladislav Cotici.

Proiectul va fi funcțional până la finele lunii august 2023 și va include mai mulți beneficiari, iar bugetul total constituie 650 000 dolari SUA.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Horoscop 18 mai – zodia care va avea parte de o surpriză plăcută

Horoscop 18 mai - o zi cu bucurie. O să ne facem drum prin împrejurimi, poate chiar mai departe de casă, c-or fi oameni care ne așteaptă și o să consolidăm relațiile, atât cele de afaceri, cât și personale. TAUR Poate ați chemat niște prieteni pe...

Valeriu Ostalep: „Populația Republicii Moldova nu vrea să lupte cu nimeni”

Întreaga populație a Moldovei nu vrea să lupte cu nimeni și este îngrijorată de declarațiile militariste ale autorităților. Drept urmare, ei sînt nevoiți să scoată din țară copiii de 16-17 ani, pentru ca aceștia să nu fie nevoiți să lupte mai tîrziu. O astfel de opinie...

VIDEO: Iurie Mărgineanu: Dragalin ar porni dosare de corupție și împotriva actualei puteri, dar nu i se permite

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, ar vrea să investigheze anumite dosare de rezonanță, precum licitația de la aeroport, drumul Leova-Bumbăta și altele, dar acest lucru nu i se permite. De această părere este avocatul Iurie Mărgineanu, care susține că, în PAS, există „persoane care sunt...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica