Ion Chicu: ”Noi, moldovenii, trebuie să fim recunoscători tuturor țărilor care ne-au ajutat, inclusiv României”

Pe fundalul creșterii numărului de infectări cu Covid-19, Ion Chicu îndeamnă politicienii să se abțină de la declarații contradictorii și să renunțe la vânatul de capital politic pe seama pandemiei, provenienței vaccinului sau ajutorului umanitar.

Ion Chicu a adresat un mesaj de mulțumire tuturor partenerilor de dezvoltare a Republicii Moldova pentru susținerea și ajutorul umanitar acordat în această perioadă dificilă. ”Moldova a beneficiat pe toată perioada pandemiei de ajutorul dezinteresat din partea structurilor ONU, OMS, UNICEF, dar și a Uniunii Europene și altor parteneri”.

Totodată, ex-premierul a răspuns foarte tranșant la unele insinuări privind calitatea ajutoarelor livrate de țara vecină. “Noi, moldovenii, trebuie să fim recunoscători tuturor țărilor care ne-au ajutat, inclusiv României. Această țară ne-a ajutat foarte mult și suntem recunoscători poporului român. Faptul că toată haimanaua politică de la noi a încercat să folosească acest ajutor pentru a umili moldovenii, nu trebuie să umbrească gestul frățesc al oamenilor din România. Îmi exprim încă o dată recunoștința față de toți prietenii Republicii Moldova și le mulțumesc pentru susținere, inclusiv României!”, a menționat Ion Chicu.

Amintim că România a donat recent Republicii Moldova un ajutor umanitar în valoare totală de circa 2,3 milioane de euro (peste 48 de milioane de lei moldovenești), care conține echipamente de protecție medicală – 1,5 milioane de măști chirurgicale, 100 de mii de măști FFP3, 100 de mii de combinezoane și 100 de mii de mănuși de unică folosință. De asemenea, anul trecut, Moldova a primit o donație din partea României în valoare de 3,5 milioane de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *