Guvernul a decis asupra ajutorului acordat de către România pentru agricultorii afectați de secetă

Cabinetul demisionar de miniștri a aprobat în ședința de astăzi decizia cu privire la ajutorul umanitar acordat Republicii Moldova de către România, destinat sprijinului agricultorilor afectați de secetă, transmite Moldpres.

„Se ia act de Hotărârea Guvernului României privind aprobarea scoaterii din rezervele de stat și acordarea de către România a unui ajutor umanitar extern, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, destinat sprijinirii agricultorilor afectați de secetă, prin care se acordă Republicii Moldova un ajutor umanitar sub formă de produs energetic – motorină, în cantitate de 6 000 de tone, destinat sprijinirii agricultorilor afectați de secetă, în valoare de 18 300 mii de lei românești”, se arată în hotărârea Executivului.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Totodată, Guvernul a decis că Agenția Rezerve Materiale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne se desemnează drept autoritate responsabilă de recepționarea, depozitarea, păstrarea, evidența și distribuirea produsului energetic – motorină, acordat în calitate de ajutor umanitar.  

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, prin intermediul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, va stabili cantitatea eligibilă de motorină pentru fiecare producător agricol solicitant de ajutor umanitar, în baza cererilor acestora depuse la AIPA, și va prezenta lista agricultorilor (solicitanților eligibili), repartizați pe raioane, către Comisia interdepartamentală pentru ajutoarele umanitare. Distribuirea ajutorului umanitar se va efectua în baza deciziei Comisiei interdepartamentale pentru ajutoarele umanitare.

Ministerul Finanțelor în comun cu Ministerul Afacerilor Interne, prin intermediul Serviciului Vamal și Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, vor asigura îndeplinirea operativă a formalităților de trecere peste frontieră a ajutorului umanitar, precum și a personalului de transportare și însoțire a mărfii.

Decizia intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ion Chicu: Faptul că a apărut reprezentantul PAS, nu înseamnă că noi trebuie să renunțăm

Ion Chicu sugerează că Maia Sandu i-a interzis lui Mazeiks - Ambasadorul UE, să participe la evenimentul de duminică. Ea a depus toate eforturile să minimizeze importanța evenimentului și a disponibilității partidelor de a coopera, mai spune Ion Chicu, președintele PDCM. Noi tot timpul am...

ALARMANT: În Moldova decesele au depășit nașterile cu aproape 10.000 de persoane

Natalitatea scăzută și majorarea numărului de decese au dus la o inversare demografică semnificativă în Republica Moldova în 2023. Anul trecut, decesele au depășit cu aproape 10.000 numărul de nașteri, arată datele Biroului Național de Statistică (BNS). Mai exact, au fost înregistrate 33,7 mii de...

Horoscop 28 mai – zodia care are de luat o decizie care îi poate schimba viața

Horoscop 28 mai - o zi cu revelații. Ies la iveală lucruri, situații care ne pot scoate din impas, apar și oameni care pot repara o relație care n-a mai mers și să ne redresăm din mai multe puncte de Vedere. GEMENI Vești bune de prin...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica