Guvernul a decis asupra ajutorului acordat de către România pentru agricultorii afectați de secetă

spot_img

Cabinetul demisionar de miniștri a aprobat în ședința de astăzi decizia cu privire la ajutorul umanitar acordat Republicii Moldova de către România, destinat sprijinului agricultorilor afectați de secetă, transmite Moldpres.

„Se ia act de Hotărârea Guvernului României privind aprobarea scoaterii din rezervele de stat și acordarea de către România a unui ajutor umanitar extern, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, destinat sprijinirii agricultorilor afectați de secetă, prin care se acordă Republicii Moldova un ajutor umanitar sub formă de produs energetic – motorină, în cantitate de 6 000 de tone, destinat sprijinirii agricultorilor afectați de secetă, în valoare de 18 300 mii de lei românești”, se arată în hotărârea Executivului.

Totodată, Guvernul a decis că Agenția Rezerve Materiale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne se desemnează drept autoritate responsabilă de recepționarea, depozitarea, păstrarea, evidența și distribuirea produsului energetic – motorină, acordat în calitate de ajutor umanitar.  

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, prin intermediul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, va stabili cantitatea eligibilă de motorină pentru fiecare producător agricol solicitant de ajutor umanitar, în baza cererilor acestora depuse la AIPA, și va prezenta lista agricultorilor (solicitanților eligibili), repartizați pe raioane, către Comisia interdepartamentală pentru ajutoarele umanitare. Distribuirea ajutorului umanitar se va efectua în baza deciziei Comisiei interdepartamentale pentru ajutoarele umanitare.

Ministerul Finanțelor în comun cu Ministerul Afacerilor Interne, prin intermediul Serviciului Vamal și Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, vor asigura îndeplinirea operativă a formalităților de trecere peste frontieră a ajutorului umanitar, precum și a personalului de transportare și însoțire a mărfii.

Decizia intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Dinu Plîngău: Cei din PAS trebuie să-și modifice comportamentul

„Dacă cei din PAS vor să obțină măcar 30 de mandate la viitoarele alegeri, atunci trebuie să-și modifice comportamentul”. Această opinie a fost exprimată de liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei. Totodată, Dinu Plîngău...

Starea de urgență în Moldova nu va mai fi prelungită

Președintele Comisiei Juridice, numiri şi imunităţi din Parlament, Olesea Stamate, dă asigurări că starea de urgență în Moldova nu va mai fi prelungită după ce vor expira cele 30 de zile de la ultima decizie a Parlamentului. Anunțul a fost făcut de deputată în...

Google va șterge din nou conturi. Procesul începe chiar în această săptămână

Începând din această săptămână, compania Google va continua să șteargă conturi, ca să prevină riscurile de securitate. Compania Google va începe, vineri, să șteargă conturile care au fost inactive vreme de cel puțin doi ani. În mai, gigantul tech a anunțat această nouă politică, motivând că...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica