Zatîc: Numărul morților poate crește

spot_img

Recordurile la numărul de noi infectări și de noi victime ale virusului sunt un rezultat al nerespectării normelor de protecție. Declarația a fost făcută de ministrul interimar, secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc, în cadrul emisiunii Dreptul la Replică de la Știri.md.

”Ne îngrijorează foarte mult, iar situația e tensionantă și alarmantă. Înregistrăm un număr mare de decese și această situație poate să se repete și în următoarele zile. Tendințele și calculele care sunt arată că numărul respectiv poate fi în creștere”, a declarat Tatiana Zatîc.

Ciocoi: Pentru instituirea unor măsuri restrictive mai dure este necesară instituirea stării de urgență

”Nici numărul de decese și cazuri confirmate nu sperie populația. E îngrozitor ce se întâmplă. E incredibil că în această situație epidemiologică ne revoltăm pe anumite restricții”, a subliniat oficialul, menționând că datele alarmante arată că tulpina britanică e prezentă în țara noastră, deși nu a venit un răspuns confirmativ de la laboratorul din Germania care poate da rezultatele finale.

Totodată, Tatiana Zatîc susține că toți cetățenii au contribuit la situația actuală și că doar prin efort comun putem pune capăt epidemiei și evita un nou lockdown.

”Dacă vom respecta purtarea corectă a măștii, evitarea agloemrațiie inclusiv în transportul public, spălatul frecvent pe mâini, măsuri ce nu cost mai nimic pe lângă acele costuri financiare și umane”, a menționat Tatiana Zatîc, care a menționat că vaccinul poate oferi șansa de a reveni la viața normală de până la epidemie.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Președinta partidului „Renaștere” avertizează asupra amenințării la adresa neutralității Moldovei în noua Strategie de Securitate Națională

Natalia Parasca, președinta partidului „Renaștere”, critică vehement deciziile recente ale Parlamentului Moldovei, acuzând puterea politică a țării că și-au ”părăsit rațiunea”. Aceasta și-a exprimat îngrijorarea privind discuțiile asupra proiectului de Strategie Națională de Securitate ce identifică Rusia ca o amenințare. Parasca acuză liderii politici, inclusiv...

Laura Codruța Kövesi crtitică dur reforma Justiției și spune că ”Moldova trebuie să armonizeze legislația națională cu cea europeană”

Republica Moldova, țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană, trebuie să armonizeze legislația națională cu cea europeană privind prevenirea și combaterea corupției, a declarat procurorul șef la Parchetul European, Laura Codruța Kövesi, într-un mesaj video la Forumul „Eurofast” 2023 „Uniunea Europeană și noi orizonturi,...

Preţul unui pachet de ţigarete urmează să se scumpească în Franţa, în 2025 la 12 euro, iar în 2026 la 13 euro

Preţul unui pachet de ţigarete urmează să se scumpească în Franţa, în 2025 la 12 euro, iar în 2026 la 13 euro, anunţă marţi ministrul francez al Sănătăţii Aurélien Rousseau, care a prezentat un plan împotriva tabagismului, relatează AFP. Creşterea preţului tutunului ”este cea mai...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica