Zatîc: Numărul morților poate crește

Recordurile la numărul de noi infectări și de noi victime ale virusului sunt un rezultat al nerespectării normelor de protecție. Declarația a fost făcută de ministrul interimar, secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc, în cadrul emisiunii Dreptul la Replică de la Știri.md.

”Ne îngrijorează foarte mult, iar situația e tensionantă și alarmantă. Înregistrăm un număr mare de decese și această situație poate să se repete și în următoarele zile. Tendințele și calculele care sunt arată că numărul respectiv poate fi în creștere”, a declarat Tatiana Zatîc.

Ciocoi: Pentru instituirea unor măsuri restrictive mai dure este necesară instituirea stării de urgență

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

”Nici numărul de decese și cazuri confirmate nu sperie populația. E îngrozitor ce se întâmplă. E incredibil că în această situație epidemiologică ne revoltăm pe anumite restricții”, a subliniat oficialul, menționând că datele alarmante arată că tulpina britanică e prezentă în țara noastră, deși nu a venit un răspuns confirmativ de la laboratorul din Germania care poate da rezultatele finale.

Totodată, Tatiana Zatîc susține că toți cetățenii au contribuit la situația actuală și că doar prin efort comun putem pune capăt epidemiei și evita un nou lockdown.

”Dacă vom respecta purtarea corectă a măștii, evitarea agloemrațiie inclusiv în transportul public, spălatul frecvent pe mâini, măsuri ce nu cost mai nimic pe lângă acele costuri financiare și umane”, a menționat Tatiana Zatîc, care a menționat că vaccinul poate oferi șansa de a reveni la viața normală de până la epidemie.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ion Chicu: Faptul că a apărut reprezentantul PAS, nu înseamnă că noi trebuie să renunțăm

Ion Chicu sugerează că Maia Sandu i-a interzis lui Mazeiks - Ambasadorul UE, să participe la evenimentul de duminică. Ea a depus toate eforturile să minimizeze importanța evenimentului și a disponibilității partidelor de a coopera, mai spune Ion Chicu, președintele PDCM. Noi tot timpul am...

ALARMANT: În Moldova decesele au depășit nașterile cu aproape 10.000 de persoane

Natalitatea scăzută și majorarea numărului de decese au dus la o inversare demografică semnificativă în Republica Moldova în 2023. Anul trecut, decesele au depășit cu aproape 10.000 numărul de nașteri, arată datele Biroului Național de Statistică (BNS). Mai exact, au fost înregistrate 33,7 mii de...

Horoscop 28 mai – zodia care are de luat o decizie care îi poate schimba viața

Horoscop 28 mai - o zi cu revelații. Ies la iveală lucruri, situații care ne pot scoate din impas, apar și oameni care pot repara o relație care n-a mai mers și să ne redresăm din mai multe puncte de Vedere. GEMENI Vești bune de prin...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica