Deputatul PAS își asigură eșecul. Cum să încredințezi decizii fatale unor copii?

”Lockdown-ul e unica soluție altfel prezice scenariu cu 100 de morți pe zi”, declară deputat Dan Perciun, născut prin 1991, dar are expertiza să condamne economia țării și cetățenii la moarte.

Deputatul PAS Dan Perciun își pregătește terenul pentru declarațiile ulterioară, adică, oamenii mor în continuare pentru că nu a fost instituit lockdown, va spune președintele ales.

PAS nu își asumă promisiunile populiste electorale, dar vine cu propuneri de a închide activitatea economică „Dacă vrem să evităm acest scenariu altă soluție decât un lockdown nu există. Înțeleg că am obosit cu toții de pandemie, de restricții și toți au îngrijorări pertinente referitor la impactul acestor măsuri asupra veniturilor populației și a business-ului. Asta și face această decizie atât de dificilă”, susține parlamentarul.

Ion Chicu: Sute de oamenii mor,
iar Maia Sandu a decis să-și salveze ratingul

„Poziția noastră este că lockdown-ul trebuie introdus și acompaniat de măsuri de suport pentru oameni și companii. Guvernul în colaborare cu Parlamentul trebuie să prevadă compensații pentru plata salariilor, să examineze posibilitatea amânării plăților la credite, servicii comunale, chirie pentru luna martie. Trebuie extinsă garantarea de către stat a creditelor luate de către companii. Trebuie facilitat accesul la ajutorul de șomaj și compensate veniturile patentarilor și a altor categorii care vor fi afectate. E o decizie complicată, dar care trebuie făcută pentru a salva vieți”, a ținut să precizeze el.

La 100 de zile de mandat prezidențial al Maia Sandu, deputații PAS ne avertizează că numărul morților zilnic de COVID-19 va fi de 100 de persoane. A solicitat alegeri anticipate, care ar stimula riscurile infectării, iar acum propun altă extremă – Lockdown. Dacă nu va fi aprobat, peste 10 zile vor învinui Guvernul în demisie, care nu poate aproba asemenea decizii.

Amintim că în campania electorală Maia Sandu, promitea: „Vom gestiona eficient criza sanitară și vom consolida sistemul de sănătate”. Iar acum închidem tot cu 100 de morți pe zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *