Deputatul PAS își asigură eșecul. Cum să încredințezi decizii fatale unor copii?

spot_img

”Lockdown-ul e unica soluție altfel prezice scenariu cu 100 de morți pe zi”, declară deputat Dan Perciun, născut prin 1991, dar are expertiza să condamne economia țării și cetățenii la moarte.

Deputatul PAS Dan Perciun își pregătește terenul pentru declarațiile ulterioară, adică, oamenii mor în continuare pentru că nu a fost instituit lockdown, va spune președintele ales.

PAS nu își asumă promisiunile populiste electorale, dar vine cu propuneri de a închide activitatea economică „Dacă vrem să evităm acest scenariu altă soluție decât un lockdown nu există. Înțeleg că am obosit cu toții de pandemie, de restricții și toți au îngrijorări pertinente referitor la impactul acestor măsuri asupra veniturilor populației și a business-ului. Asta și face această decizie atât de dificilă”, susține parlamentarul.

Ion Chicu: Sute de oamenii mor,
iar Maia Sandu a decis să-și salveze ratingul

„Poziția noastră este că lockdown-ul trebuie introdus și acompaniat de măsuri de suport pentru oameni și companii. Guvernul în colaborare cu Parlamentul trebuie să prevadă compensații pentru plata salariilor, să examineze posibilitatea amânării plăților la credite, servicii comunale, chirie pentru luna martie. Trebuie extinsă garantarea de către stat a creditelor luate de către companii. Trebuie facilitat accesul la ajutorul de șomaj și compensate veniturile patentarilor și a altor categorii care vor fi afectate. E o decizie complicată, dar care trebuie făcută pentru a salva vieți”, a ținut să precizeze el.

La 100 de zile de mandat prezidențial al Maia Sandu, deputații PAS ne avertizează că numărul morților zilnic de COVID-19 va fi de 100 de persoane. A solicitat alegeri anticipate, care ar stimula riscurile infectării, iar acum propun altă extremă – Lockdown. Dacă nu va fi aprobat, peste 10 zile vor învinui Guvernul în demisie, care nu poate aproba asemenea decizii.

Amintim că în campania electorală Maia Sandu, promitea: „Vom gestiona eficient criza sanitară și vom consolida sistemul de sănătate”. Iar acum închidem tot cu 100 de morți pe zi.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Președinta partidului „Renaștere” avertizează asupra amenințării la adresa neutralității Moldovei în noua Strategie de Securitate Națională

Natalia Parasca, președinta partidului „Renaștere”, critică vehement deciziile recente ale Parlamentului Moldovei, acuzând puterea politică a țării că și-au ”părăsit rațiunea”. Aceasta și-a exprimat îngrijorarea privind discuțiile asupra proiectului de Strategie Națională de Securitate ce identifică Rusia ca o amenințare. Parasca acuză liderii politici, inclusiv...

Laura Codruța Kövesi crtitică dur reforma Justiției și spune că ”Moldova trebuie să armonizeze legislația națională cu cea europeană”

Republica Moldova, țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană, trebuie să armonizeze legislația națională cu cea europeană privind prevenirea și combaterea corupției, a declarat procurorul șef la Parchetul European, Laura Codruța Kövesi, într-un mesaj video la Forumul „Eurofast” 2023 „Uniunea Europeană și noi orizonturi,...

Preţul unui pachet de ţigarete urmează să se scumpească în Franţa, în 2025 la 12 euro, iar în 2026 la 13 euro

Preţul unui pachet de ţigarete urmează să se scumpească în Franţa, în 2025 la 12 euro, iar în 2026 la 13 euro, anunţă marţi ministrul francez al Sănătăţii Aurélien Rousseau, care a prezentat un plan împotriva tabagismului, relatează AFP. Creşterea preţului tutunului ”este cea mai...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica