Ion Chicu: Sute de oamenii mor, iar Maia Sandu a decis să-și salveze ratingul

Maia Sandu a anuțat că se recomandă declararea stării de urgență timp de 2 săptămâni în R. Moldova. ”Situația devine tot mai gravă, iar prognozele sunt sumbre. Riscăm să avem un număr tot mai mare de îmbolnăviri și decese.”

Fostul premier, Ion Chicu a comentat decizia recomandată și constată cinismul de care dă dovadă politicienii pentru ași salva ratingul, în detrimentul sutelor de decese.

“A lua jăraticul cu mîna altuia”…aceasta pare a fi strategia politicienilor noștri în lupta cu pandemia. Nimeni nimic nu vrea să-și asume. Nici restricții dureroase, care nu au cum să placă “electoratului” și omoară ratingul, dar nici sutele de morți în fiecare săptămână…

Politicienii au o “dilema grea” – să salveze oamenii sau ratingul politic?

Prezidentul vine (doar) cu recomandări către alții, de parcă în Legea 212 din 2004, n-ar fi scris expres că starea de urgență poate fi instituită de Parlament și la propunerea Președintelui. Uiți pe o clipă că moare ratingul, te gândești că mor oamenii, te duci în Parlament și ceri “lockdown”… Mai treci și pe la Mitropolit și cerîndu-ți iertare pentru păcate, îl anunți că trebuie suspendate serviciile divine în acest Post mare (cum a făcut anul trecut unul, care nu se gândea la rating)… Mai strîngi și Asociațiile de business și le spui onest, deși iar îți omori ratingul, despre posibilitățile reale pe care le are statul de a ajuta economia în caz de restricționare a unor activități economice. Poți, bineînțeles, și să le spui că ai trimis Guvernului ca măsură de susținere a businessului propunerea de a îmbunătăți paginea web a ODIMM – precis salvezi ratingul cu asta 🙁

Politicienii noștri stau acum în fața unei “dileme grele”. Pe cine să salveze – oamenii sau ratingul politic? Pînă când, ei preferă să-și salveze ratingul. Oamenii mai rabdă, “electoratul” contează.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *