Țara este blocata de politicieni iresponsabili

Dionis Cenusa consideră că țara este blocată de politicieni iresponsabili care in ultimele doua luni de zile s-au uitat mai mult la sondaje politice decat la statisticile infectiilor cu Covid-19.

  1. Tara trebuie sa ceara ajutor umanitar de la UE (si Romania), inclusiv sub forma de medici, nu doar medicamente si vaccinuri. Acest lucru poate fi solicitat prin Mecanismul UE pentru Protectie Civila. E un lucru elementar care trebuia sa reiasa din discutiile din cadrul Consiliului National de Securitate.
  2. Tocmai trei zile pentru elaborarea listei restrictiilor de catre Guvern (sugerata de Presedintie) este prea mult. Poate 1 saptamana? Este experienta de anul trecut care indica ce masuri au avut eficienta si care nu. Ar fi fost mai logic ca in loc sa se caute modalitati pentru a ocoli Constitutia si a declansa anticipate cu orice pret, atentia sa fie focusata pe pandemie si iesirea din criza politica si prevenirea celei constitutionale.
  3. Politicienii si-au setat prioritatile in asa fel, ca urgentele reale sunt puse pe plan secundar. Acestia nu au inteles nici pana acum ca pentru a gestiona criza pandemica ai nevoie de un guvern cu competente depline. Or, in conditiile catástrofale de acum, anticipatele devin tot mai putin probabile in 2021. Ce catareste mai mult – un vot/mandat sau o viata?
  4. Nici lupta cu coruptia si nici alta reforma nu poate fi implementata. Din contra pe timp de criza, statul este si mai slab, iar interesele obscure mai puternice. De aceea, in guvern nou, care sa fie cooperant cu Presedintie si Parlament (cu voturile celor care nu reprezinta Shor si Candu) ar demonstra solidaritate si unitate nationala.

Sute de oamenii mor, iar Maia Sandu a decis să-și salveze ratingul

Nu e loc de jocuri politice. Trebuie salvata populatia. Cu sau fara lockdown, criza pandemica poate fi solutionata mai eficient doar cu in guvern nou, cu alegeri anticipate in 2021 sau nu.”

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Amintim că ieri după ședința Consiliului Suprem de Securitate, Maia Sandu a recomandat starea de urgență pentru 2 săptămâni

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Valeriu Ostalep: “Securiștii români ar fi trebuit să-și informeze conducerea despre ce fac ei greșit în Moldova”

În societatea moldovenească există îngrijorări și temeri cu privire la România din cauza memoriei istorice neplăcute, a impunerii cetățenilor Moldovei a denumirii limbii și a studierii nefirești a istoriei românești, precum și din cauza viziunilor și aspirațiilor expansioniste ale conducerii țării vecine. O astfel de...

Alexei Lungu despre paradoxul tarifelor: Prețul gazelor scade pe bursele mondiale, dar în Moldova crește

Monopol este al doilea nume al regimului Sandu. Doamna președinte a construit un singur centru de decizie în toate sferele, dând la o parte punctele de vedere alternative. Este vorba și despre sectorul gazelor. Ca orice monopolist, Sandu înțelege că indiferent de prețurile stabilite, oamenii...

BBC: Există un risc serios ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia anul acesta

Fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune din Marea Britanie avertizează că Ucraina ar putea fi înfrântă de Rusia chiar în 2024. Motivul ar fi că ucrainenii ajung să simtă că ”nu mai pot câștiga”. Generalul Sir Richard Barrons, fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune (în...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica